Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U ZLATARU

Sjednica GV-a prekinuta zbog odlaska HDZ-ovih vijećnika

zlatar,gradsko vijeće
Sabina Pušec/VLM
19.06.2013.
u 10:52

Vladimir Minđak s koalicijske liste HDZ-ZDS odlučio je podržati koaliciju A-HSS-HNS i SDP-ZS-HSU-HSLS

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zlatara u utorak je prekinuta pošto su vijećnici HDZ-a i dvojica liste birača Jurice Bizjaka napustili sjednicu, jer je vijećnik Vladimir Minđak s koalicijske liste HDZ-ZDS odlučio podržati koaliciju A-HSS-HNS i SDP-ZS-HSU-HSLS, koju podržava i nezavisni Marijan Đurek, a koja je time dobila većinu u vijeću.

Kako je sjednicom predsjedao Želimir Kurečić (HDZ), kao nositelj liste HDZ-ZDS koja je dobila najviše glasova na izborima, postojala je opasnost da se sjednica ne nastavi, no predstojnica Ureda državne uprave Đurđa Barić Dakić kontaktirala je ministra uprave Arsena Bauka te dobila rješenje da sjednicom može predsjedati preostala osoba s liste koja je dobila najviše glasova, a to je Vladimir Minđak, te da se može nastaviti obzirom da kvorum od osam vijećnika postoji. Preostali vijećnici za predsjednika Gradskog vijeća izabrali su Krunoslava Klancira (SDP).

>> Proračun će se s 21 milijuna kuna rezati na devet milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije