Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rastu tenzije

Sjedinjene Države naredile povratak dijela osoblja iz Iraka

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
15.05.2019.
u 11:01

Naredba obuhvaća osoblje koje nije zaduženo za izvanredne situacije u američkoj ambasadi u Bagdadu i u konzulatu u Erbilu, u autonomnoj pokrajini Kurdistan, stoji u priopćenju ambasade

Američki State Department naredio je povratak najvećeg dijela američkog osoblja iz diplomatskih predstavništava u Iraku, poručila je američka ambasada u Bagdadu u srijedu, uslijed rastućih tenzija između Washingtona i Teherana.

Naredba obuhvaća osoblje koje nije zaduženo za izvanredne situacije u američkoj ambasadi u Bagdadu i u konzulatu u Erbilu, u autonomnoj pokrajini Kurdistan, stoji u priopćenju ambasade.

"Usluge za izdavanje viza bit će privremeno obustavljene na oba mjesta", dodaje se u priopćenju.

Naredba dolazi samo dan nakon što je američko Središnje zapovjedništvo stavilo na uzbunu vojnike u Iraku i Siriji uslijed "vjerodostojnih prijetnji" od iranskih snaga u regiji.

Ključne riječi

Komentara 6

MP
miroslav.petkovic.7564
11:04 15.05.2019.

Sipajte pune rezervare i skladista goriva. Bit ce barel sto dvadeset dolara priblizno. Blago Rusiji!

BA
Barbasmora
18:24 15.05.2019.

Pa dobro....u iraku vec su sve sto su mogli privatizirali.....sad idu dalje....

Avatar intimus500
intimus500
12:45 15.05.2019.

početak :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije