Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dionica duga 70 kilometara

Sjećate li se 'specijalki'? U Varaždinu je održana jedinstvena biciklijada...

Specijalke
TZ varaždinske županije
05.07.2021.
u 10:13

Startne brojeve svake godine izrađuje drugi umjetnik, a ovogodišnje je izradila Ljiljana Mladenović

U Varaždinu je održana neobična biciklijada organizirana u spomen na najstariju međunarodnu biciklističku utrku u Hrvatskoj održanu 1895. godine upravo u tom gradu. Ovaj put okupili su se vlasnici "specijalki", bicikala koji su nekad vladali cestama, a prestali su se, kažu, proizvoditi 1985. godine.

U sklopu biciklijade "Varazdiensia 1895" odvožena je dionica duga 70 kilometara koja se vozi isključivo sa "specijalkama" uz retro odjevni modni izričaj. Vozilo se od Stančićevog trga u Varaždinu preko Kučana i Kelemena do Jalžabeta, Martijanca, Rivalnog Ludbrega i Velikog Bukovca, pa dalje dravskom rutom od Svetog Đurđa, Hrženice, Zamlake i Šemovca do Stančićeva trga.

Startne brojeve svake godine izrađuje drugi umjetnik, a ovogodišnje je izradila Ljiljana Mladenović.

"Varazdiensia 1895" jedina je takva specijalizirana biciklijada ove godine u Hrvatskoj, kažu u Turističkoj zajednici Varaždinske županije koja je suorganizator.

Ključne riječi

Komentara 1

US
Usora110
14:14 05.07.2021.

prva ili druga specijala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije