Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica napada

Sjećanje na Turanj neka bude poticaj budućim generacijama

turanj7
Foto: kristina štedul fabac/pixsell
1/8
04.10.2011.
u 15:36

U prigodnoj igri prvu crtu bojišnice najbrže je, za 58 minuta prošla ekipa turanjske škole u sastavu Tin Galović, Tomislav Dobranić i Luka Potnar

Naša je želja da Sjećanje na Turanj bude poticaj budućim generacijama. Izgradimo zemlju punu radosti, bez mržnje – poručili su učenici turanjske osnovne škole na komemorativnom skupu kojim je obilježena dvadeseta obljetnica napada na grad Karlovac i Turanj, simbol otpora agresoru na tom području. 

To je spomen na 4. listopada 1991. godine kada je prekinut školski sat, dječja igra, bezbrižno djetinjstvo... Program pod pokroviteljstvom gradske četvrti Turanj počeo je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja poginulim braniteljima Domovinskog rata u Turnju.

Potom je na prostoru Muzeja Domovinskog rata u Turnju održan prigodan umjetnički program u izvedbi učenika i nastavnika OŠ Turanj. Recitacijama, pjesmom i plesom podsjetili su na taj važan događaj. Tom su prilikom podijeljene i nagrade najboljima za sudjelovanje u prigodnoj igri.

Najbolja je bila ekipa OŠ Turanj u sastavu Tin Galović, Tomislav Dobranić i Luka Potnar koji su prvu crtu bojišnice obišli za 58 minuta. Druga je OŠ Banija, a treća OŠ Dragojle Jarnević. Zahvalnice za sudjelovanje i pomoć u organizaciji dobile su još i škole Grabrik i Braće Seljan te PU karlovačka.

U povodu dvadesete obljetnice napada na Karlovac u Gradskoj knjižnici Ivan Goran Kovačić otvorena je i izložba poznatog karlovačkog fotoreportera, kroničara tog razdoblja Dinka Neskusila pod nazivom "Karlovac 4. listopada". U izložbenom salonu Ljudevit Šestić može se razgledati do 15. listopada.

Ključne riječi

Komentara 1

BI
boli istina
01:55 05.10.2011.

mozfa bi nama prezivjelima +zuti Haluzan+ mogao sada reci kolko je imao u glavi da mu ostanu lezati onoliki decki na Turnju.Sreca da ga nismo slusali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije