Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje kolariću

Sjećanje na mafijaško ubojstvo iz 1997. godine

gordan kolarić
VL
25.05.2010.
u 18:00

Zar se ne sjećaš da smo pričali kako je Kolarić šmrkao hepove? Rekao si da je on roknuo mog starog - rekao je Zahirović Korljanu.

ZAGREB - Gordana Kolarića poznajem iz 90-ih godina s jednog ljetovanja kada smo izmijenili adrese. Jedan dan 1997. pojavio mi se pred vratima. Ostao je šest tjedana, a bio je na proputovanju. Zorana Petrovića, koji je također došao kod mene, upoznao sam preko Kolarića. Tada su imali najviše 20 godina - svjedočio je danas videovezom Danijel Vuković (38) iz Frankfurta.

G. Kolarića (40)  tereti se za likvidaciju Omera Zahirovića 1997. i ranjavanje njegove žene i to na poticaj pokojnog Zorana Petrovića Ivice (umro 2008. u 44. godini života). Tumač za njemački jezik prevodio je što je Vuković govorio jer ne govori hrvatski, a u to je vrijeme s Kolarićem i Petrovićem, koji je došao k njemu na nekoliko dana, razgovarao “srpsko-hrvatski u mjeri kojoj mu je tada bio poznat“.

Sutkinja Koraljka Bumči suočila je i svjedoke Zajka Zahirovića i Zlatka Korljana zbog različitog iskazivanja o tome je li se Kolarić hvalio ubojstvom.
- Zar se ne sjećaš da smo pričali o tome da je Kolarić šmrkao hepove? Rekao si mi da je on roknuo mog starog - upitao je Zahirović prijatelja.
- Uopće se ne sjećam tog razgovora. Imam određenih problema... - tiho i nesigurno odgovorio mu je Korljan.

Nakon tih kratkih rečenica odvedeni su natrag u zatvor. Ispitan je i Stjepan Puljak koji je s Omerom Zahirovićem bio u pritvoru:
- Pričao mi je da je ucijenjen - rekao je. Petrović je navodno od Omera tražio 200.000 DEM kako ga za suđenja ne bi teretio zbog bacanja bombe u kasino Tiffany kada je Petrović teško ozlijeđen. U kasinu je tada bio i Puljak, ali u drugoj prostoriji sa Zlatkom Bagarićem, Petrovićem i još nekim osobama, odakle je pola sata nakon neke galame čuo rafalnu pucnjavu pa detonaciju.

Komentara 2

ZL
Zlatko72
08:36 26.05.2010.

sve to treba zatvoriti dozivotno bez ikakve teskoce savjesti na na srcu ili dati istu mjeru ko sto su oni dali njima

AN
Andreeejjj
02:25 26.05.2010.

*Karlo69*: bravooooooooooo.....potpuno si u pravu!!! Kod nas drukaju svi....a prije u kaznjenim djelima, se bas mnogo hvale i kur**....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije