Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više dolazaka i noćenja
Povratak na članak

Sjajni podaci turističke sezone!

Postoji velika mogućnost da ove godine Vir ostane na prvom mjestu u Zadarskoj županiji po broju noćenja

Komentari 10

DU
Deleted user
20:22 06.09.2014.

Drugovi, ako je Goebbels jedinica za propagandu, Vi ste daleko ispod nule.

VL
VL
VERUM LIBERET
07:19 07.09.2014.

Zarada od turizma se ne izražava brojem noćenja - niti lažnim statistikama kao što je npr. "zarada po stanovniku". Turizam može donijeti i gubitke ako se u konačnu bilancu uračuna vlasnička struktura hotelskih kapaciteta i odljev ovih sredstava u drugee zemlje, nedovoljna proizvodnja prehrambenih proizvoda i stalno povećanje uvoza hrane iz drugih zemalja što u konačnici znači vrlo mala prodaja iz vlastite potrošnje i ponovo odljev u druge zemlje, cijena rada turističkih i sezonskih djelatnika opterećena bezbrojnim državnim nametima, domaća ulaganja u turističke kapacitete i trošak koštanja kredita za njihovu izgradnju. Po svemu kod nas je turizam "slučajno" i besplansko događanje. Umjesto da se potiče povezanost "plave i zelene" Hrvatske jer je to naj jeftiniji izvoz mi smo zatukli poljoprivredu i stočarstvo. Drugo pitanje je u čemu je vrijednost našeg turizma - odgovor je u ljepoti prirodnog prostora kojeg trajno uništavamo apartmanizacijom, građenjem i davanjem koncesija za velebne hotele u Turskom i inom vlasništvu umjesto da uz vrlo malo ulaganja idemo na razvoj luksuznog kamperskog turizma (to su turisti visoke platežne moći) koji će biti uvijek "in" . Tada nema devastacije prirode niti ogromnih ulaganja i nepovoljnih zaduženja. Sve ostaje u vlasništvu RH - potrebna je samo dobra organizacija. Pogledajte kako su Španjolci sami sebe uništili.

VL
SU
suncesmokvemaslina
21:12 06.09.2014.

U Osijeku su se pripadnicima LGBTIQ zajednice iz Hrvatske pridružili i prijatelji iz Srbije i Grčke "kao i više" Osječana koji su im na taj način izrazili podršku... ne možemo tamo komentirati pa ćemo ovdje . ispravak netočnog navoda , , "kao i manje" Osječana koji su im na taj... eh da ih je bilo 3000 pet dana bi bili na naslovnici.

VL
BA
babanko
21:21 06.09.2014.

ako sezona traje srednje 60 dana...znamo da je od 15.7-15.08 vise manje sve puno.. ako znamo da je 6 mjesec bio uglavnom tragedija.. jedno 30% manje gostiju...do 15.7 jedno 20% manje gostiju..iza 23.08 uglavnom prazno ili ili u najboljem slučajulučaju poluprazno..(znaci srednja stat. turističkog djelatnika)...onda mi nije jasno o kakvom porastu se broji.. Kad ono sto je trebalo biti puno je puno..a ono što se mislilo da ce biti dobro je katastrofa.. Ne razmijem kojim trikom se može prazan dan nadoknaditi... jedino da oni kojima je bilo prazno do 15.7 imaju popunje cijeli rujan i do polovina 10og mjeseca...ali politička propaganda radi svoje. jer da političar kaže loše je ..značilo bi da radi loše i da bi morao otiči (sorry ..ne mislim na političare u RH..jer kod nas su komunisti a oni sami ne odlaze..)

VL
SA
santos008
06:38 07.09.2014.

Samo se broje ''pinezi'' sve ostale pokazatelje svezite macku o rep.

VL
VJ
vjerovnik
21:20 06.09.2014.

največi rast prometa ostvaruju gradovi ... to je najbolji pokazatelj da se urbani gosti odlučuju na dolazak u RH, a to je u direktnoj vezi sa ulaskom u EU ... naravno i kvalitetna infrastruktura ima veliki značaj (dobre veze sa velikim gradovima Europe, i sve kvalitetniji mali hoteli i apartmani) ... a ovo je sve u čistoj suprotnosti sa politikom "regijona" koju nam na silu nameću yugo-nacionalisti ... osobno sam mišljenja da bi RH bila bar pet puta uspješnija kada bi se vodila proevropska, a ne probalkanska politika ... za boga miloga, pa na Balkanu još ništa nije razriješeno ... zar da idemo natrag u rat i sukobe ??? to će nam sigurno pomoći u privlačenju stranih investitora, jel da ?

VL
AA
aabbcc
21:22 06.09.2014.

U strukturi gostiju najviše je domaćih turista ....

VL
Avatar imotska115
imotska115
04:19 07.09.2014.

Ma gdi vam je matematika. Pazi 1,000,000 na Viru za sedam mijeseci to znaci da tjednom bi trebali imat 150,000 turista. Nema sanse da se toliki smijeste u Viru.

VL
AA
aabbcc
21:27 06.09.2014.

U strukturi gostiju najviše je domaćih turista ____ ma zaboravite te domace i kakvi su to turisti koji dolaze pa prazne serticke jame i mijesaju beton ? Ono sto dodje u posjetu preko turistickih agencija su turisti !.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.