Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije bila pogreška

Sj. Koreja ispalila projektil; Japan pozvao na hitnu evakuaciju pa povukao upozorenje

Japan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
13.04.2023.
u 06:22

Japanska vlada objavila je da je upozorenje o hitnoj evakuaciji, koje je izdala i kasnije povukla za stanovnike sjevernog otoka Hokkaido nakon sjevernokorejskog lansiranja projektila u četvrtak ujutro, bilo primjereno i da nije pogreška.

Sjeverna Koreja ispalila je projektil u more u blizini istočne obale Korejskog poluotoka, priopćio je u četvrtak Združeni stožer južnokorejskih snaga. Japanska obalna straža također je rekla da je Sjeverna Koreja ispalila nešto što bi moglo biti balistički projektil. Lansiranje je uslijedilo dva dana nakon što je sjevernokorejski državni medij KCNA izvijestio da je čelnik Kim Jong Un pozvao na jačanje odvraćanja od rata zemlje na "praktičniji i ofenzivniji" način kako bi se suprotstavio onome što je nazvao agresijom Sjedinjenih Država.

Japanska vlada objavila je da je upozorenje o hitnoj evakuaciji, koje je izdala i kasnije povukla za stanovnike sjevernog otoka Hokkaido nakon sjevernokorejskog lansiranja projektila u četvrtak ujutro, bilo primjereno i da nije pogreška.

"Nismo ispravili informacije koje je objavio J-Alert" sustav za hitno emitiranje, rekao je glavni tajnik kabineta Hirokazu Matsuno na konferenciji za novinare.

Rekao je da je sjevernokorejski projektil nestao s japanskog radara odmah nakon detekcije, a daljnjom analizom utvrđeno je da ne postoji mogućnost njegova slijetanja na teritorij Japana, što je dovelo do ukidanja upozorenja o evakuaciji. "Upozorenje J-Alert izdano je kako bi se građane obavijestilo o opasnosti od padajućeg projektila kako bi sigurnost građana bila prioritet", rekao je Matsuno.

Komentara 1

PE
PetarPan1108
09:38 13.04.2023.

....i nikome ništa...🙄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije