Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan županije

Šišljagić: Osječko-baranjska županija nije otok

Vladimir Šišljagić
Foto: Davor Javorović/Pixsell
02.06.2014.
u 14:05

Osječko-baranjska županija nije otok, poručio je danas njezin župan Vladimir Šišljagić na svečanoj sjednici u povodu Dana županije

Osječko-baranjska županija nije otok, poručio je danas njezin župan Vladimir Šišljagić na svečanoj sjednici u povodu Dana županije kojoj su, između ostalih, nazočili ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, ali i saborski zastupnici iz redova HDSSB-a Josip Salapić, Krešimir Bubalo, Boro Grubišić, ali i HDZ-ov Vladimir Šeks te zastupnici nacionalnih manjina.

Osvrćući se na godinu dana članstva u Europskoj uniji Šišljagić je zaključio kako se može potvrditi "samo opće poznata činjenica: većina naših građana nije sretna, još manje je zadovoljna trenutnim stanjem".

- Umjesto očekivanog prosperiteta i europskih razvojnih poticaja, Hrvatska grca u dugovima i još se dodatno zadužuje, a od Europe dobiva više obveza nego što ostvaruje prava - rekao je on te zatražio da "pogledamo istini u oči". Napomenuo je kako stanje u Hrvatskoj nije dobro, a posebice u istočnoj Hrvatskoj jer s jedne strane, kako je dodao, trpimo posljedice sve učestalijih udara suša i poplava, a s druge nelojalne konkurencije i korupcije, kao i nedovoljne državne skrbi da se ovdje stvaraju finalni proizvodi, a ne samo sirovina.

- Danas nije dan za traženje krivaca i odgovornosti. Neka se time bavi pravosuđe i građani na izborima - poručio je okupljenima u osječkom HNK-u Šišljagić. Dok je Osječko-baranjska vodeća u Hrvatskoj po rješavanju predmeta u postupcima legalizacije bespravno sagrađenih objekata, kontinentalni turizam, kako je rekao, podigli smo iz pepela i sada bilježimo najveće stope rasta. Poljoprivreda je, pak, strateška djelatnost.

- Kada kažemo da podjela Hrvatske na dvije statističke regije nije pravedna, onda se ne inatimo nego upozoravamo na konkretne činjenice i posljedice koje takva odluka hrvatske Vlade ima za razvoj Slavonije i Baranje, a time i cijele Hrvatske - zaključio je Šišljagić.

>>Šišljagić stigao na tiskovnu konferenciju s burekom i jogurtom

Komentara 1

DE
Dejan1000
16:18 02.06.2014.

Europska unija nam je nanijela vise stete nego koristi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije