Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nasukan dva dana

"Sisciju" nemoguće odsukati, pretovar jedino rješenje

brod (1)
Foto: Ivica Galović/Pixsell
1/3
25.05.2011.
u 14:17

- "Siscia” je nasjela na pješčani sprud i nije se pomaknula ni centimetra - kaže Vjenceslav Vavrouš iz Agencije za vodne putove u Brodu

Brod “Siscia” u vlasništvu Dunavskog Lloyda iz Siska u utorak oko 16 sati, prevozeći 700 tona eurodizela iz Rafinerije nafte Bosanski Brod u Novi sad, nasukao se na riječnom sprudu na 324. kilometru plovnog puta rijeke Save kod mjesta Novi Grad, 30-ak kilometara nizvodno od Broda.

Brod “Galdovo”, također iz flote Dunavskog Lloyda, priskočio je u pomoć i pokušao “Sisciju” odsukati, ali svi su pokušaji ostali bezuspješni.

- "Siscia” je nasjela na riječni pješčani sprud i nije se pomaknula ni centimetra - kaže Vjenceslav Vavrouš iz Agencije za vodne putove u Brodu.

Jučer iza podneva iz Siska je u pomoć krenuo još jedan brod Dunavskog Lloyda.

Nasukavanje “Siscije” samo govori o ćudljivosti Savina vodostaja i koliko se plovni put ne održava.

- Sve je bilo u redu do prošlog tjedna, a onda je vodostaj počeo naglo opadati, čak 3 cm na sat. Osim toga, taj pješčani sprud dobrim dijelom zahvaća bosansku stranu Save, plovni put koji bi brodare usmjeravao tijekom plovidbe i inače nije obilježen i dogodilo se nasukavanje, nažalost ne prvi put na istom mjestu - kaže Velibor Gačik iz Dunavskog Lloyda u Sisku.

Iza podneva iz Siska put Novog Grada krenuo je novi brod jer je jedino rješenje da bi se “Siscia” mogla odsukati bilo pretakanje eurodizela u drugi brod.

- ”Siscia” je bočno “nasjela” i najvažnije je da gorivo nije isteklo u u Savu - kaže Velibor Gačik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije