Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetsko prvenstvo

Siščanka Matea Minanov postala viceprvakinja svijeta

'16.09.2013., Sisak - Mlada sportska ribolovka Matea Minanov na nedavno odrzanom Svjetskom prvenstvu u ribolovu u Sloveniji osvojila je naslov viceprvakinje svijeta i tako ostvarila najveci uspjeh u p
Nikola Čutuk/Pixsell
18.09.2013.
u 09:21

Iza velikog uspjeha stoji 16 godina iskustva, višestruki nastupi i nesebična potpora obitelji

U sjeni popularnijih sportova, neopravdano je zapostavljen najveći uspjeh hrvatskog sportskog ribolova za žene. Za dvije srebrne medalje na 20. svjetskom prvenstvu, što je održano u slovenskom Radeču, najzaslužnija je mlada Siščanka Matea Minanov (22).

U danu ulovila 21 kg ribe

U konkurenciji 108 najboljih svjetskih ribolovkinja iz 18 država, Matea je neočekivano i na veliko iznenađenje, zauzela drugo mjesto. Na svjetsko prvenstvo, koje je rezervirano samo za najbolje, plasirala se odličnim rezultatima kroz osam kola državne ženske lige.

Netko će reći: sreća, slučaj ili trenutačno joj se omaklo. Ipak, iza tog rezultata stoji 16 godina ribolovnog iskustva, šest nastupa na svjetskim prvenstvima, potpora petočlane trofejne obitelji Minanov, te uporne i savjesne prirpeme.

– Nema tu ni slučaja ni tajni. Sve smo imale iste uvjete, ali je prednost ipak bila na strani bolje opremljenih strankinja. Nakon prvog dana sam bila bila druga, a drugi sam dan dobila najbolji broj i osjetila da imam šanse za visok plasman. Tada sam ulovila 21 kilogram ribe, što je na kraju bilo dovoljno za drugo mjesto - skromno kaže Matea, inače članica Vidre iz Budaševa.

Karijeru tek počinje

Možda je jedina prednost Matee bila nazočnost oca Miše, višestrukog državnog prvaka s pola stoljeća ribolovnog iskustva, koji se pojavio u ulozi osobnog trenera. Upozorava Mišo, kako u ribolovu sve više odlučuje dobra (i skupa) oprema. Jedan vrhunski ribolovac ima oko 200 kilograma opreme u kojoj je i tridesetak štapova. A jedan vrhunski štap od 11,5 metara s nekoliko dodataka, stoji i do 5.000 eura. Nekoliko je natjecateljica imalo i takvu opremu.

– Znam da se sada od mene očekuje da ponovim takav rezultat, što mi može biti teret za iduće nastupe. Jedino što mogu obećati je nastojanje da ne razočaram - kaže Matea.

Viceprvakinja svijeta je svojim rezultatom izborila izravno sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu slijedeće godine u Portugalu. Matea, bistro!!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije