Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kolodvor Caprag

Siščani više neće skakati između vagona, počinje gradnja pasarele

'29.03.2013., Sisak - Uskoro zapocinje izgradnja prijelaza preko zeljeznickih kolosijeka u Capragu, pasarele, pa putnici vise nece ugrozavati sigurnost.(ARHIVA) - za Regije Sisak Photo:Nikola Cutuk/PI
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/3
01.04.2013.
u 10:15

Iz HŽ Infrastrukture potvrdili su da radovi počinju već nakon Uskrsa, 2. travnja

Nakon što su proteklog tjedna obavljene sve pripremne aktivnosti, u utorak 2. travnja napokon počinje izgradnja dugo očekivanog pješačkog nathodnika preko desetak kolosijeka uz kolodvor u Capragu.

Ozlijeđeno više osoba

To je potvrđeno i iz HŽ Infrastrukture, kao investitora projekta. \"Ostvarenjem tog projekta osigurat će se kvalitetna i sigurna komunikacija, a funkcionalni i moderni objekt povezat će željeznički kolodvor s industrijskom i stambeno-trgovačkom zonom\", poručuju iz HŽ Infrastrukture.

Taj važan prometni projekt planiran je već dugo, ali su ga neriješeno pitanje nadležnosti i investitora dugo usporavali. Nakon što je najprije zabranjeno korištenje, a potom i demontirana konstrukcija bivše pasarele, stanovnici Capraga su godinama do željezničkog kolodvora dolazili preko kolosijeka, preskačući preko željezničkih kompozicija. Pravo je čudo da pritom nitko nije smrtno stradao.

U listopadu 2009. godine tu je teško ozlijeđena ženska osoba, koju je pri doskoku s vagona udarila lokomotiva. U lipnju 2010. godine, na istom su mjestu 16-godišnjaku desnu podlakticu priklještili odbojnici dva vagona. U brojnim padovima, posebno zimi, ozlijeđeno je i više drugih osoba.

Korištenje već u listopadu

Grad Sisak, kao suinvestitor, nedavno je predstavnicima HŽ Infrastrukture predao i posljednje dokumente za izgradnju pasarele. Istodobno su čelnici gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti izvođačima radova, predstavnicima tvrtki Palir i Monting, predali preostalu projektnu dokumentaciju. Grad Sisak je samostalno pristupio pripremi projekta i izradio svu dokumentaciju u koju je uložio oko pola milijuna kuna. Također je financirao i pripremne radove, kako bi se oslobodili prilazi i trasa buduće pasarele.

Vrijednost projekta procjenjuje se na šest milijuna kuna, a ukoliko će se radovi odvijati po planu, stanovnici Capraga i Brzaja mogli bi novu pasarelu koristiti već od listopada ove godine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije