Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zaboravljeni

Siščani uz bolnicu 40 godina bez asfalta na 40 metara dugoj cesti

\'01.12.2010., Sisak - Stanovnici Ulice dr.Ive Pedisica ljuti su na gradsku vlast sto 40 godina nije asfaltirala njihovu ulicu. Photo:Nikola Cutuk/PIXSELL\'
Nikola Čutuk/PIXSELL
03.01.2011.
u 13:57

Četiri obitelji u središtu grada same šljunčaju ulicu, nemaju ni kanalizaciju, a bez riješene odvodnje oborine im se slijevaju u garaže i dvorišta

Četrdeset godina odvojak Ulice dr. Ive Pedišića u Sisku, dugačak oko 40 metara, slijepo je crijevo za tamošnjeg 21 stanara koji još uvijek čeka asfalt, kanalizaciju i odvodnju. Četiri obitelji žive tik do Opće bolnice, a vodu su dobile tek prije tri godine. Za struju su kopali sami, dok i puteljak, improviziran umjesto ceste, iz godine u godinu isto tako održavaju sami.

Njihovih ruku djelo

Izračunali su kako su sve do sada na nasipavanje potrošili najmanje 25 prostornih metara šljunka. Također, najveći dio vode s Vinogradskog brda slijeva im se u garaže i dvorišta. Još kada posjetitelji pacijentima ne mogu naći mjesto za svoje automobile u krugu bolnice, ne libe parkirati im se na travnjake uz kuće, time samo pojačavajući blato, ljuteći se kada im stanari Pedišićeve uopće prigovore. Ni ralica nikada nije stupila na njihovo tlo.

– Naš je zahtjev opravdan. U ovih 40 godina čak šest roditelja nije doživjelo asfaltiranje 40 metara naše ulice. Nadamo se da će se ove godine konačno naći minimum sredstava u proračunu. Prvi put se obraćamo medijima, na što nas je potaknuo tekst Večernjeg lista o stanarima sela Bijelih Voda koji će, na obećanje županice, dobiti asfalt nakon 20 godina – kaže Petar Nikšić. Prije tri godine za dlaku im je izmaknula prilika da se riješi njihov problem; projekt je već bio napravljen, ali Gradu Sisku kao prioritet nametnula se sanacija brda Vinogradske ceste.

– Kad sam se ovamo doselio, na ovom je mjestu bila livada. Sve smo svojim rukama napravili. Zar je toliko teško urediti nekoliko metara ulice? – pita opravdano Ivan Andres. Bezgranično strpljenje za svaku im je pohvalu, a zahvaljujući slozi ipak su sami sebi omogućili minimum uvjeta u zaboravljenom odvojku.

Za realizaciju novca nema

– Zbog smanjenih sredstava u proračunu Grad Sisak nije mogao realizirati taj projekt, a isto tako zbog ograničenih sredstava za ovu godinu zahvat nije uvršten u program gradnje. Za odvojak Ulice dr. I. Pedišića izrađena je projektna dokumentacija i ishođene su potrebne dozvole za gradnju. Osim prometnice, u to je uvrštena i gradnja oborinske kanalizacije, odnosno priključak slivnika na kanalizaciju. Potrebna su i tri nova revizorna okna, što povećava troškove gradnje – kaže pročelnik za komunalne djelatnosti M. Mikić.

Ključne riječi

Komentara 2

MA
mani102
08:43 04.01.2011.

naravno da nema novca jel tu se nemože puno ukrast da je 4 kilometra onda bi bilo novca ovako malo metara mala krađa

SV
sveznalica100
10:45 04.01.2011.

A i za tako malo metara nitko iz elitne politike(gradske i državne) ne bi mogao biti značajan na dan otvorenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije