Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sisak: Trojica lovaca iz BiH ilegalno prešla državnu granicu

09.12.2008.
u 12:46

Djelatnici Policijske postaje Gvozd zatekli su trojicu državljana Bosne i Hercegovine u nezakonitom prelasku državne granice Republike Hrvatske, priopćila je danas Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Trojicu državljana BiH u dobi od 35, 40 i 45 godina, koji su sa sobom nosili tri lovačke puške s pripadajućim lovačkim streljivom, za koje su imali oružne listove BiH, policajci su zatekli u nedjelju, 7. prosinca, u mjestu Veliki Obljaj, u dubini od oko 100 metara na području Republike Hrvatske.

Trojica "ilegalaca" su uhićena, a provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je kako su pješice prešli državnu granicu izvan mjesta određenog za prelazak, i iz Bosne i Hercegovine ušli u Republiku Hrvatsku noseći sa sobom lovačko oružje s namjerom protuzakonitog lova.

Prekršajni sud u Glini izrekao im je zaštitnu mjeru protjerivanja iz Republike Hrvatske u trajanju od 3 mjeseca, a na temelju Zakona o oružju izrečena im je i mjera oduzimanja oružja i streljiva.

Uz kaznenu prijavu trojica državljana BiH potom su dovedena istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, koji ih je nakon saslušanja pustio te su jučer prisilno udaljeni iz Republike Hrvatske preko Međunarodnog cestovnog graničnog prijelaza Maljevac, navodi PU sisačko-moslavačka.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije