Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hip Hop

Sisak napokon dobio turističku kartu i informativni centar

Predstavljen projekt Hip hop sisačke Turističke zajednice
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
10.12.2014.
u 10:33

Razgledavanje uključuje 28 znamenitosti koje se mogu obići unajmljenim biciklima ili uz audio vodiče

Da grad bogate povijesti, kulture i prirodnih ljepota nikada nije imao turističku kartu svojih znamenitosti teško je povjerovati, no tek s pokretanjem novog projekta gradske Turističke zajednice postaje jasno da je Sisku nedostajala osnovna ponuda za posjetitelje.

Otvaranje prema gostima

Razgledavanje na unajmljenim biciklima, šetnja s audio vodičima ili u kostimiranoj pratnji, Turističko-informativni centar i oznake na važnim objektima tek su početak realizacije koja stoji iza naziva “Hip Hop”. Projekt je još lani prepoznalo Ministarstvo kulture dodijelivši mu 150.000 kuna, s koliko ga financira i sisačka Turistička zajednica koja je jučer predstavila nove sadržaje. Na raspolaganju je tako 20 bicikala za čiji će najam gosti izdvajati 50 kuna za pola dana, 80 za cijeli i 120 kuna tijekom vikenda. U TIC-u koji će s informacijama posjetiteljima biti dostupan od 9 do 17 sati, uz mogućnost korištenja računala i kupovine “rimskih” suvenira, za 80 kuna moći će se iznajmiti i uređaj s pričom o odabranim rutama uz izbor njemačkog i engleskog jezika. Sve prati i šarena karta sa 28 ucrtanih lokaliteta, nastala uz pomoć Gradskog muzeja. Ploče na znamenitostima dobit će i kôd koji će prislanjanjem mobilnih uređaja omogućiti dobivanje informacija. Velik je to pomak u otvaranju prema turistima, a ponuda donosi i umrežavanje rasporeda događanja brojnih ustanova. Glavni cilj, ističu djelatnici, je da ljudi dođu. A oni koji dolaze tijekom cijele godine najčešće su školarci u grupama, ali i brojni stranci.

– Riječ je o samom početku projekta koji ima puno prostora za dogradnju. Ova prva, klasična tura vezana je uz šetnicu i ulice našeg grada, na kojima će se naći i naš prvi sisački tramvaj. Druga faza obuhvaća širenje na Lonjsko polje, uz obilazak kočijom, treća se odnosi na industrijsku baštinu, Park skulptura i ponudu obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, a posljednja faza na utjelovljenje brojnih sisačkih legenda- rekla nam je voditeljica projekta Sanja Palčić.

Više nije nešto slučajno

Pojašnjava i naziv Hip Hop koji označava “skakanje” od ponude do ponude. Neizostavni dio priče bit će i turistički brod Juran i Sofija. Predstavila se i nova direktorica sisačke TZ, Milijana Borojević, a gradonačelnica K. Ikić Baniček poručila je da “turizam više ne tretiraju kao nešto - slučajno”.

Komentara 1

LP
Ljudevit Posavski
01:27 12.12.2014.

Prije 10 mjeseci sa zatrazio turisticke informacije od SMZ ali nisam dobio niti odgovora a kamoli podatke. Nadam se da ovo “turizam više ne tretiraju kao nešto - slučajno” nije slucajno!! Zamolbu sam poslao I gradonačelnici K. Ikić Baniček, takodjer bez odgovora???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije