Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivo Žinić

Sisačko-moslavački župan napokon je dobio kontrolu nad Skupštinom

Ivo Žinić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
02.06.2015.
u 16:00

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine na stranu HDZ-ove koalicije prešla su dva vijećnika – nezavisni Vlado Đaković i DSU-ov Milivoj Tičarić

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić (na slici) napokon je dobio kontrolu nad Skupštinom, što će mu omogućiti, rekao je, lakši rad.  

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine na stranu HDZ-ove koalicije prešla su dva vijećnika – nezavisni Vlado Đaković i DSU-ov Milivoj Tičarić, čime je HDZ-ova koalicija stekla potrebnu većinu u Skupštini. Odmah zatim smijenjen je dosadašnji HSP-ov predsjednik Županijske skupštine Željko Soldo, zajedno s potpredsjednicima Mariom Moštakom i Sabinom Ferderber.  

"Smjenom Željka Solde s mjesta predsjednika Skupštine još jednom poručujem da oni koji su sudjelovali u namjernom siromašenju naše županije ne mogu biti predstavnici iste." -  rekao je HDZ-ov župan Ivo Žinić koji je u listopadu prošle godine pobijedio na izborima.  

Nova predsjednica Županijske skupštine je HDZ-ova Ivanka Roksandić, a potpredsjednici su  Miroslav Petračić (HSS) i nezavisni Vlado Đaković.  

Županijska skupština je, nevezano uz ovu promjenu, podržala jučer i smanjenje plaća županu i djelatnicima Sisačko-moslavačke županije.  

Obzirom je proračun Županije u problemima i slabo se puni, a obzirom da udio plaća u ukupnom proračunu ne smije prelaziti 20 posto prihoda poslovanja, do smanjenja plaća, rečeno je, moralo je doći.  

Plaća županu i dožupanima smanjena je za 10 posto. Tako će Ivo Žinić od sada imati plaću 25.630 kuna bruto (do sada 28.470 kuna). Neto će to biti oko 17.000 kuna.  

Plaća djelatnicima županije ne smanjuje se jednako, a nekima, onima s manjom stručnom spremom, i raste. Plaća pročelnika tako će od sada biti manja za čak 25 posto, njihovim pomoćnicima za 15 posto dok će malo povećanje osjetiti domar, spremač, dostavljač...  

Zanimljivo je da su "prebjezi" Milivoj Tičarić i Vlado Đaković bivši savjetnici Sisačko-moslavačke županije koje nova županijska vlast i tuži za povrat savjetničkih naknada, no iako ih tuže, poslužili su im za formiranje većine u Skupštini.

>> Uposlili je u Sisačkoj županiji s planom rada za Zagorsku

>> Sisački župan Milanoviću: Nije vam prioritet očuvanje radnih mjesta

Komentara 17

Avatar mirica19
mirica19
21:16 02.06.2015.

Sad se konačno može početi radit :) došlo je vrijeme i da sisačka županija krene naprijed :)

ZM
zmaj44444
21:15 02.06.2015.

samo hrabro naprijed Žiniću uz tebe smo

ZE
zeljko1902
19:43 02.06.2015.

Znaju ljudi Šta valja :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije