Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokazna vježba

Sisački vrtićanci u posjetu Centru 112

sisak, pokazna vježba, vrtić
Foto: Nikola Ćutuk/PIXSELL
1/8
09.04.2015.
u 18:48

Mališani su simulirali ozljede prilikom igre, nakon čega su sami zvali Centar 112, čiji je operater poziv proslijedio Zavodu za hitnu medicinu

Za mališane Dječjeg vrtića Sisak Stari Državna uprava za zaštitu i spašavanje pripremila je danas pokaznu vježbu. Mališani su simulirali ozljede prilikom igre, nakon čega su sami zvali Centar 112, čiji je operater poziv proslijedio Zavodu za hitnu medicinu. Na poziv mališana ubrzo je stigla i Hitna pomoć sa svojim vozilom.

– Redovno održavamo predavanje po vrtićima i školama kako bi djecu upoznali s funkcijom broja 112. Sedam godina provodimo taj projekt u dogovoru s Ministarstvom obrazovanja, a rezultati pokazuju kako danas većina mladih zna za jedinstveni hitni broj 112 – rekao je pročelnik Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje Željko Prpić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije