Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijeđanje ministra medveda

Sisački HDZ traži ostavku predsjednice GV-a zbog uvredljivog komentara na Facebooku

Sisak: Ivan Celjak o vrijeđanju ministra branitelja Tome Medveda
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
30.09.2020.
u 14:30

Nije objasnila okolnosti nastanka izrazito uvredljivog komentara na Facebooku, a koji se ticao ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda

Sisački HDZ traži ostavku predsjednice sisačkog Gradskog vijeća Ivane Cindrić, ne samo na funkciju predsjednice Gradskog vijeća, nego i na mjesto vijećnice jer nije objasnila okolnosti nastanka izrazito uvredljivog komentara na Facebooku, a koji se ticao ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

"Nakon što je u javnosti prikazan izrazito uvredljiv komentar prema ministru hrvatskih branitelja Tomi Medvedu, napisan s Facebook profila predsjednice sisačkog Gradskog vijeća Ivane Cindrić, ona je obmanula javnost da joj je Facebook profil hakiran i da će slučaj prijaviti policiji. Jučer je priznala da nije policiji prijavila hakiranje Facebook profila jer ne želi “da joj policija dolazi doma intervjuirati je o svemu i svačem. Nedopustivo je da se s Facebook profila osobe koja obnaša dužnost predsjednice Gradskog vijeća pišu izrazito uvredljivi komentari koji narušavaju dostojanstvo branitelja i dignitet Domovinskog rata", rekao je predsjednik sisačkog HDZ-a i saborski zastupnik Ivan Celjak.

On dodaje kako je komentar s njenog profila ostavljen u vrijeme obljetnice pada prve vojarne u Hrvatskoj, sisačke Barutane, koja je oslobođena 3. rujna 1991. te da su čekali dva tjedna očekujući objašnjenje od predsjednice Vijeća, koja se opravdala hakiranjem profila te najavila prijavu policiji. Nakon dva tjedna HDZ je sam zatražio objašnjenje od policije o slučaju.

"Rekli su nam da nije prijavila policiji tražeći da se otkrije autor nego je policija samostalno pristupila istražnim radnjama. Izgleda da je ovdje puno čudnih okolnosti, da je istina duboko zakopana u gradskom sustavu i da će izaći u javnost uskoro. To je nedopustivo i stoga očekujemo njenu ostavku", zaključio je Celjak.

Ivana Cindrić inače je donedavno bila vijećnica MOST-a, a sada je nezavisna te sudjeluje u vijećničkoj većini sa SDP-ovom koalicijom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije