Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Građanska buna

Sisački gradonačelnik: Tko mene jajima i ja ću njega jajima!

dinko pintarić
Nikola Čutuk
25.03.2011.
u 16:30

Tko mene uzvikom, ja njega uzvikom, tko mene jajima i ja njega jajima, kazao je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić

Tko mene uzvikom, ja njega uzvikom, tko mene jajima i ja njega jajima – kazao je sisački gradonačelnik Dinko Pintarić na izvanrednoj novinskoj konferenciji “Zašto ne želim nemirne prosvjede u svom domu”. Naime, isprovocirala ga je u medijima objavljena informacija kako će prosvjednici u subotu navečer krenuti izmijenjenom rutom, uvrstivši u nju ulicu u kojoj stanuje prvi čovjek Siska.

Poziva se na ustavne slobode i prava nepovredivosti doma, zaštite obitelji, ugleda i časti, od svakog oblika nesnošljivosti, zlostavljanja... Tako je i od sisačke policije zatražio da spriječi prosvjed pred njegovim stanom jer tvrdi kako on neće proteći mirno i bez vrijeđanja. Za zaštitu se obratio i pučkom pravobranitelju Jurici Malčiću te pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić. Spreman je, kako kaže, osobni identitet i obiteljski ugled braniti i rukama i nogama. S druge strane, facebook organizator prijavio je mirnu prosvjednu šetnju, bez zadržavanja, kao i sva tri puta do sada.

– Niti jednom nije došlo do vrijeđanja. Pozivam na miran i kulturan prosvjed, a u slučaju da netko i vikne nešto neprimjereno, imamo redare i policiju – kaže Davor Moučka. I Policijska uprava poručuje da će tek u slučaju potrebe poduzeti propisane mjere i radnje. Gradonačelnik proziva i oporbu.

– SDP otvoreno organizira ove prosvjede, koji nisu spontani već smišljeni. Imam dokaze i jedva čekam podastrijeti ih na sudu ako me tuže – kaže Pintarić. Organizator Moučka demantira stranačku vezu.

- Nismo niti za jednu stranku i vlast, SDP slab je poput HDZ-a – zaključuje organizator Moučka koji poziva građane na prosvjed u subotu od 19 sati.

Komentara 37

Avatar gilera
gilera
21:34 26.03.2011.

čudni su mi ovi u več.listu,odnosno ova rubrika za komentare,ubacili su filtere nepristojnih riječi,neznam zašto?pa čak ne prolazi ni riječ\" komunjare\"

VE
velikazmija
18:45 25.03.2011.

može li neko biti lošiji od tih što remete javni red i mir te vozaju policiju --- vidili bi da je njhova milicija tu bili nju vozali ovo im dođe kao gušt --- vole li ti bukači ikoga osim šugoslavije----

VA
vatra
12:25 27.03.2011.

seljačina kriminalna komunističko hdzovska

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije