Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crkva uz branitelje

Sisački biskup mons. Košić dao podršku hrvatskim braniteljima

Vlado Košić
Mišo Lišanin
31.01.2011.
u 10:26

Stajemo u zaštitu pravedne borbe naših branitelja kojima naša Domovina treba trajno ostati zahvalna i nitko nema pravo izjednačavati ih s onima koji su razarali Hrvatsku

Crkva je stala na stranu branitelja. Točnije, podršku im je dao sisački biskup mons. Vlado Košić preko biskupijskog povjereništva za pastoral branitelja.

- Povjerenstvo za pastoral branitelja, osnovano da se brine za duhovne potrebe branitelja Domovinskog rata, u ime Sisačke biskupije i našeg biskupa mons. Vlade Košića daje punu potporu zahtjevima hrvatskih branitelja koji s pravom očekuju punu fizičku, moralnu i pravnu zaštitu od hrvatske države. Oni su, naime, obranili i oslobodili našu Domovinu - stoji u pismu podrške.

- Samo u našoj Biskupiji polovica područja bila je okupirana, odakle je bio protjeran sav naš narod, a sve katoličke crkve i kapele (njih 86!) bile su srušene te gotovo sve kuće u kojima je živio naš katolički puk, kao i škole i bolnice, bile su spaljene i porušene. Hrvatski branitelji svojom su žrtvom i slavnom pobjedom omogućili povratak našeg naroda u svoja sela i gradove te se uglavnom život u tim područjima normalizirao, premda se još uvijek osjećaju mnoge posljedice srpske okupacije i počinjenih okupatorovih zločina. Stoga stajemo u zaštitu pravedne borbe naših branitelja kojima naša Domovina treba trajno ostati zahvalna i nitko nema pravo izjednačavati ih s onima koji su razarali Hrvatsku te im osigurati svu potrebnu fizičku, moralnu i pravnu zaštitu za njihov život u državi koju su svojom krvlju stvorili - stoji u pismu podrške iz Sisačke biskupije, odakle su pozvali sve vjernike da se mole za mir Domovine i za dostojanstvo hrvatskih branitelja.

Ključne riječi

Komentara 40

KA
Karla
11:08 31.01.2011.

Bravo biskupe Košiću! Očekujemo od vas da se i u drugim pitanjima ove države uvijek stavljate na stranu malih, siromašnih, obespravljenih i proganjanih ljudi kao što je to činio i Isus Krist!

DJ
djanii
11:36 31.01.2011.

Hvala Bogu da je netko iz crkve progovorio ,jer kad se uzme u obzir njihovo očijukanje sa KRADEZEOM po silnim večerama tj.domjencima i ovo je onda extra vijest

OB
-obrisani-
10:33 31.01.2011.

i on se SJETIO da Hrvatska ima BRANITELJE,ahahahahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije