Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
29.04.2015. u 12:00

Bez obzira na unutarnje sukobe i podjele u BiH, terorizam je prijetnja svima

Opasnost od terorizma u podijeljenom bosanskohercegovačkom društvu do sada je uglavnom podcjenjivana ili precjenjivana. Na jednoj strani su bili oni koji su tvrdili da su radikalni islamisti u BiH sporadična pojava, benigni odgovor na masovna ratna stradanja bh. muslimana ili čak plod mašte islamofoba u BiH i inozemstvu. Nasuprot njima bili su oni koji su govorili o kampovima za obuku terorista u BiH, stotinama tisuća ratobornih vehabija, bosanskim selima kao leglu "bijele Al-Qa'ide".

Istina je očito negdje između. BiH je zbog svoje ratne prošlosti, etničkih i vjerskih tenzija, političke nestabilnosti, siromaštva te kompliciranog i nefunkcionalnog državnog sustava pogodno tlo za vjersku radikalizaciju i indoktrinaciju. Napad na policijsku postaju u Zvorniku to je i potvrdio. Baš kao i prijašnji bombaški napad na policiju u Bugojnu ili pucnjevi na zgradu američkog veleposlanstva u Sarajevu.

Ovakvi događaji bit će sve češći i dodatno će vući BiH k nestabilnosti i kaosu ako se umjesto političkih kalkulacija, skupljanja domaćih i međunarodnih poena na uveličavanju ili minimiziranju prisutnosti vjerskog radikalizma vlasti u BiH ne obračunaju s onima koji vrbuju mlade džihadiste, ali i zajedno ne poduzmu odlučne korake na stvaranju političke i ekonomske situacije koja više neće biti pogonsko gorivo za terorističke akcije. Jer, bez obzira na unutarnje podjele i sukobe, terorizam u BiH je zajednička prijetnja Bošnjacima, Srbima i Hrvatima.

>>Novi detalji terorističkog napada u Zvorniku: Uhićen muškarac povezan s ISIL-om

>>Mogući novi napadi? Mladić upao u policijsku postaju, vikao 'Allahu Akbar' i upucao policajce

Komentara 8

DU
Deleted user
14:32 29.04.2015.

Obicna glupost. To je samo opravdanje koje liberali traze kako bi ispunili svoje kriterije tkz. "politicke korektnosti". Boje se priznati da je u pitanju samo jedno, a to je ISLAM !!! Inace, kako onda autor pravda cinjenicu da su mnogii teroristi ISIL-a dosli iz bogatih (uglavnom britanskih) obitelji ??? Svijet treba reformu islama na isti nacin na koji su to ucinile ostale religije u davnoj proslosti inace nas ceka krvavo 21 stoljece. Sto vise trazimo opravdanja tim vise dajemo prostora radikalnim islamistima da se sire kao nekakav tumor. Zapamtite... kad tad ... morat cemo se suociti sa radikalnim islamom.

PS
psycho69
17:51 29.04.2015.

sfo vise citam o gadostima i zlu koje "civilizirani"zapadni svijet radi nekim zemljama onda su stvari donekle jasnije..ima tu likova kojima su americke bombe pobile cijele obitelji..bombardirani su jer nisu htjeli "privatizirati" naftna crpilista i ostala prirodna bogatstva..npr.nato je u libiji bombardirao bez ikakve potrebe najskupkji svjetski vodovod a sutra dan je bombardirao jedinu tvornicu koja ga moze popraviti.."super precizne navodjene"takete cesto usmrte desetke civila..oitanje je sta bi mi radili da nas netko bombarduje i pogine nam blizi clan obitelji..jer nismo htjeli dati vodu u koncesiju..necu ja da sudim ni americkim ubicama ni engleskim niti cu arapima i muslimanima..samo sam spomenuo par detalja iz pozadine..

RU
ruger
16:55 29.04.2015.

Siromastvo u mozak mislite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije