Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tvrtka Alegra moda o

Siromašnom kraju jak vjetar u leđa, 40 žena dobilo priliku za rad

Alegra moda
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
1/3
12.05.2011.
u 11:00

Iako su plaće u tekstilnoj industriji relativno male, djelatnice ne skrivaju zadovoljstvo što uopće imaju posao i na njega ne moraju daleko putovati

Zadovoljstvo se osjećalo na svakom koraku novootvorenog proizvodnog pogona tvrtke Alegra moda u Gornjoj Rijeci. Velika je to stvar za potkalničku općinu koja pripada trećoj skupini područja od posebne državne skrbi, vlasnice Ljiljanu Petric i Gordanu Žigić, kao i za 40-ak radnica koje su ondje trenutačno zaposlene. Većinom su to djelatnice propale Zelinke koje imaju veliko iskustvo u izradi zahtjevne ženske odjeće.

Inozemna tržišta

– Radimo za njemačko i nizozemsko tržište, a imamo osiguran posao za idućih pet godina – s ponosom ističe Lj. Petric i dodaje kako do kraja godine planiraju zaposliti još 40 radnica, i to uglavnom s područja općine, na što su i se obvezali.

Alegra moda specijalizirana je za proizvodnju haljina čija je tržišna vrijednost 2000 kuna, a kroje se u 500-tinjak kvadratnih metara zgrade 3 poduzetničkog inkubatora u koji je uloženo gotovo dva milijuna kuna. Osim Općine Gornje Rijeke i načelnice Štefice Tukše, najveću podršku projektu dalo je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Ugodna atmosfera

– Ovo mi je prvi posao u struci. Prezadovoljna sam što sam dobila priliku ovdje raditi jer mi nije daleko ići na posao. Još čekam prvu plaću, nadam se da će biti dobra, ali kakva god bila, puno znači za naš kućni budžet – izjavila je 29-godišnja krojačica Jasmina Ognjan iz Kostanjevca Riječkog.

Nada Kičin (43) iz Kloštra Vojakovačkog 24 godine radila je u Zelinki.

– Raduje me što je zaživjela proizvodnja u Gornjoj Rijeci. Sviđa mi se atmosfera na poslu, a i plaća je zadovoljavajuća, iako se uvijek nadamo boljem – kaže voditeljica krojnice u Alegri modi.

Oduševljenje nije skrivala ni Mara Harča (49) iz Križevaca, kontrolorica završnih proizvoda, koja je u Zelinki također radila 24 godine.

– Super je, ugodna sredina u kojoj mogu normalno i u miru odraditi svoj posao. U Zelinki smo prošli pakao i puno mi znači što sam sada ovdje – iskrena je M. Harča.

Komentara 4

Avatar stravaxx
stravaxx
12:11 13.05.2011.

e sad će tih 40 jadnica spasiti i kraj i županiju i državu... kap u moru....

MA
Macaktom
15:40 15.05.2011.

stravaxx crkni kap po kap , nešto se mora raditi možda je tvoje riješenje da svi ništa ne radimo i čekamo da netko odjednom otvori 300 000 šefovskih mjesta

OD
oltar domovine
00:03 17.05.2011.

crkao sam od smijeha mercatom ovo ti je najveca fora koju sam ikad cuo da netko stvori 300 tisuca sefovskih mjesta heheh bravo cestitam i da jaca rijesi problem nezaposlenosti hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije