Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obrtnička škola Koprivnica

Siromašniji učenici imat će podršku profesora i kolega

Humanitarci
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
26.01.2014.
u 13:13

Plan je da novoosnovana humanitarna udruga ‘Šegrtsko srce’ na godišnjoj razini prikupi 20-ak tisuća kuna

Prije više od godinu dana u koprivničkoj Obrtničkoj školi odlučili su osnovati Zakladu “Ruke prijateljstva”. Plan je bio da se donacijama profesora i humanitarnim akcijama pomaže učenicima slabijeg imovinskog stanja. Na žalost, cijela priča propala je zbog administrativnih problema i specifičnih uvjeta koje treba ispuniti da bi zaklada funkcionirala.

Velike potrebe

Nedavno se stoga na inicijativu nastavničkog vijeća krenulo u osnivanje humanitarne udruge koja je dobila naziv “Šegrtsko srce”. Ime je pojasnio ravnatelj Obrtničke škole i predsjednik udruge Ratimir Ljubić.

- Nekad se za naučnike govorilo da su šegrti, dok srce oduvijek simbolizira ljubav i dobra djela - kazao je on.

Pojasnio je da im cilj i dalje ostaje isti, a to je pomaganje siromašnijim učenicima.

- U školi svake godine imamo između 100 i 150 djece iz teških socijalnih kategorija. Preko naše udruge djeci kojoj je to potrebno želimo omogućiti kupnju udžbenika, prijevoznih karata, odjeće, radnih odijela, hrane i slično - rekao je Ljubić.

Uključili se obrtnici

Udruga već sada ima 75 članova, a to su sve redom profesori Obrtničke škole. Mjesečna članarina za njih iznosi 10 kuna. Plan je da se u rad udruge uključe i učenici čiji su roditelji boljeg imovinskog stanja koji bi godišnje uplaćivali po 20 kuna.

- Organiziranjem humanitarnih akcija, članarinama i donacijama udruga bi godišnje mogla ostvariti iznos od oko 20.000 kuna. Možemo se pohvaliti da smo već dobili podršku šestero koprivničkih obrtnika koji će nam svaki uplatiti po 500 kuna za lakši početak - istaknuo je Ljubić, dodavši da im je osim novčane podrške potrebitima namjera povećati opseg rada udruge i na savjetodavni rad s učenicima i pružanje pomoći pri učenju.

Udruga “Šegrtsko srce” prije nekoliko dana i službeno je registrirana, a od ponedjeljka će imati i svoj žiro račun.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije