Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubijeno 28 osoba

Sirijskog Kurda policija identificirala kao počinitelja atentata u Ankari

ankara
Foto: Reuters/PIXSELL
18.02.2016.
u 10:45

Osoba koja je upravljala vozilom punim eksploziva koje je uništilo nekoliko vojnih autobusa blizu glavnog stožera vojske zove se Salih Necar, a poginuo je u eksploziji

Turska policija identificirala je Sirijca koji je nedavno ušao u Tursku kao izbjeglica i navodno je blizak kurdskoj miliciji  kao počinitelja atentata autobombom u kojem je poginulo 28 osoba, izvijestili su mediji.

Osoba koja je upravljala vozilom punim eksploziva koje je uništilo nekoliko vojnih autobusa blizu glavnog stožera vojske zove se Salih Necar, a poginuo je u eksploziji, izvijestili su dnevnici Yeni Safak (blizak vladi) i Sozcu (oporba).

Identificirali su ga forenzičari zahvaljujući otiscima prstiju pohranjenima u imigracijskim službama prilikom njegova nedavna ulaska na turski teritorij u svojstvu izbjeglice, po novinama.

Turska policija sumnjiči ga da je blizak Jedinicama za zaštitu naroda, borbenoj miliciji Stranke demokratskog jedinstva, glavne kurdske stranke u Siriji, tvrde dnevnici. Nijedna od tih informacija nije potvrđena iz službenog izvora.

U atentatu autobombom u srijedu navečer na vojni konvoj u središtu Ankare ubijeno je najmanje 28 osoba, a ranjena je 61, prema dosadašnjim podacima. 

Nitko još nije preuzeo odgovornost za taj napad, a Cemil Bayik, visoko pozicionirani militant Radničke stranke Kurdistana (PKK), koja je u Turskoj ilegalna, rekao je da ne zna tko stoji iza napada, ali da bi to mogla biti osveta.  

– Ne znam tko je to učinio. No to bi mogao biti čin odmazde za nasilja u Kurdistanu – rekao je Bayik, prenosi agencija Reuters.

>> Pogledajte trenutak eksplozije u Ankari u kojoj je poginulo najmanje 28 ljudi

Komentara 13

DU
Deleted user
13:48 18.02.2016.

pa sto ste drugo ocekivali. da ce turadija identificirati ISILovca iz Saudi Arabiije

Avatar herbe
herbe
12:18 18.02.2016.

hohoho Siriski Kurdi . Pre će biti turska Markale ili 9/11 ............... Po čemu se razlikuju Siriski Kurdi recimo od Turskih ili Iračkih Kurdah ili Iračkih Kurda

MA
Max2014
14:02 18.02.2016.

Turci su izvozili teror u Irak i Siriju i sad im se to vrača! Nek uživaju ono šta su sijali!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije