Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Sirijski predsjednik Assad i dalje tenkovima guši prosvjede

Najmanje 21 osoba bijena je u u Homsu, Hami i drugim gradovima u kojima su organizirane demonstracije na takozvani Dan prkosa
07. svibnja 2011. u 18:04 13 komentara 4 prikaza
sirija prosvjed
Foto: PIXSELL

Tenkovi i pješadija sirijske vojske ušle su u grad Baniyas, centar antivladinih prosvjeda, javlja BBC. Prodor u grad izveden je na tri lokacije, potom su se zaputili prema dijelovima priobalnog grada gdje žive suniti, objavili su aktivisti za ljudska prava. Dopisnik BBC-a, koji se nalazi u Libanonu, nije mogao potvrditi te navode jer je prekinuta komunikacija s Baniyasom.

Sjedinjene Američke Države upozorile su službeni Damask da mora prekinuti brutalne napade na demonstrante. Iz Bijele kuće je poručeno da će se poduzeti dodatne mjere ako predsjednik Bashar al-Assad ne prestane s napadima na vlastito stanovništvo. Vjeruje se da je više od 500 ljudi ubijeno za ustanka sredinom ožujka. Najmanje 21 osoba ubijena je u Homsu, Hami i drugim gradovima u kojima su organizirane demonstracije na takozvani Dan prkosa.

Tatjana Jurić
skrenula pozornost
Tatjana Jurić progovorila o teškoj bolesti: 'Ponekad se čini da nikada neće proći i da si prepušten sam sebi'
Električni automobili
NOVA ERA
Jeste li spremni za vožnju prema električnoj budućnosti
  • velikazmija:

    kako može ovako olako --- kreni da japa bude ponosan -- na koga kreni --na svoj narod -- da se pamet kupuje za novce --

  • -obrisani-:

    Ovi nemaju nafte pa im Obama ne bu uveo demokraciju :-))

  • -obrisani-:

    Samo 500 mrtvih, vidi se da je sin Assad tolerantni liberal, tatek je 1982 samo u gradu Hami poslao na ahiret 20 tisuća, mekan je sin, to se treba raditi odlučnije, ispod 20 tisuća mrtvih ne priznajem :)) kreni Bashar ... prikaži još!r al-Assad-u da japa Hafez bude ponosan, budi pravi sin svog oca:))