Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije kompliciran posao

Sirijski predsjednik Asad najavio skori nacrt ustava i koalicijsku vladu

bashar al assad,sirija (1)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
30.03.2016.
u 16:28

Asad je kazao kako bi nova vlada mogla biti sastavljena od triju strana: oporbe, neovisnih snaga i snaga lojalnih Damasku.

Sirijski predsjednik Bašar al Asad najavio je da bi nacrt sporazuma za novi sirijski ustav mogao biti spreman već za nekoliko tjedana te da bi novu sirijsku vladu mogle činiti tri snage – oporba, neovisne snage i one lojalne Damasku, objavila je ruska agencija RIA novosti.

Po Asadovim riječima, formiranje nove sirijske vlade ne bi trebao biti kompliciran posao i sva se pitanja mogu razriješiti na mirovnim pregovorima u Ženevi, navodi ruska agencija.

Asad je kazao kako bi nova vlada mogla biti sastavljena od triju strana: oporbe, neovisnih snaga i snaga lojalnih Damasku

Damask će temeljiti svoje stajalište u rješavanju sirijskog sukoba, prilikom sljedećeg kruga razgovora u Ženevi, na dokumentu o osnovnim načelima koji su predložili Ujedinjeni narodi, kazao je sirijski predsjednik u intervjuu za RIA novosti.  

Prošlog su tjedna predstavnici sirijske vlade i oporbenih stranaka razmatrali dokument, čiji je nacrt priredio posebni predstavnik UN-a za Siriju, u kojemu su predstavljena osnovna načela, a koji je jedan diplomat nazvao "malim korakom naprijed".

 "Za sada, ne možemo reći da je nešto postignuto na razgovorima u Ženevi, no krenuli smo od temelja, formulirajući osnovna načela na kojima se trebaju voditi pregovori", kazao je Asad.   

Asad je u intervjuu naglasio kako će Siriji trebati dugo vremena da porazi terorizam te da će i dalje trebati rusku vojnu prisutnost, čak i ako se sigurnosna situacija stabilizira.

Po njegovim riječima, ruske vojne baze u Siriji potrebne su kako bi se osigurala ravnoteža snaga u svijetu.

Govoreći o budućem uređenju, Asad je rekao kako je Sirija premala da bi imala federalno uređenje te da to narod ne bi odobrio.

Također je rekao kako većina Kurda želi živjeti u ujedinjenoj Siriji. 

>> EK usvojila program od 30 milijuna eura za mlijeko za 350.000 sirijske djece

 

Ključne riječi

Komentara 11

GV
golub Vaso
19:55 30.03.2016.

podrska sada vec legendarnom predsjedniku, nije bilo lako protiv sotonista i njihovih sponzora (turaka, Saudijska Arabija, katar, izrael, SAD)

Avatar Sidewinder
Sidewinder
21:54 30.03.2016.

Assad, to je onaj kome je otac dao da bude predsjednik i onaj tko na vlastiti narod baca bojne otrove.

Avatar superhik74
superhik74
16:40 30.03.2016.

Velika je tuga u Tel Avivu I Washingtonu, Rusija dovela do mira u Siriji i razbucala ISIL. Treba brzo angazirati Hollywood da snimi par filmova tipa: "Spasavanje vojnika Ahmeda" I tome slicno za kreirati izmisljenu realnost po mjeri neokonzervativaca II njihovih cionistickih sefova.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije