Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izazvali bijes un-a

Sirijski pobunjenici hladnokrvno smaknuli 20 Assadovih vojnika

Željko Rohatinski
Foto: Jurica Galoić/24sata
1/2
11.09.2012.
u 19:08

Mrtvi muškarci odjeveni su u vojne uniforme i poredani uz cestu, a iz njihovih prostrijeljenih glava krv se razlila po asfaltu dok pobunjenički borci hodaju oko njih noseći automatske puške i "pobjedničke osmjehe"

Jezive slike rata. Amaterska snimka koja je osvanula na YouTubeu pokazuje 20 mrtvih sirijskih vojnika s povezima na očima i lisicama na rukama nakon što su smaknuti u Aleppu.

Mrtvi muškarci odjeveni su u vojne uniforme i poredani uz cestu, a iz njihovih prostrijeljenih glava krv se razlila po asfaltu, dok pobunjenički borci hodaju oko njih noseći automatske puške i "pobjedničke osmjehe".

Jedan od pobunjenika, donosi Reuters, jasno kaže da su pripadnici brigade Suleiman al-Farisi, paravojne brigade koja je ustala protiv režima predsjednika Bashara al-Assada.

UN-ov visoki povjerenik za ljudska prava okrivio je i Assadovu vojsku, ali i pobunjenike za kršenje ljudskih prava te naglasio kako će ih pravda zasigurno sustići.

Ključne riječi

Komentara 16

RE
@rea
20:02 11.09.2012.

Ako Assad želi dobro svome narodu, neka traži UN trupe. U protivnom, istrijebit' će se medjusobno. A Sirija se raspast', kako je i sastavljena.

Avatar 456852
456852
20:18 11.09.2012.

I ja bih trebao vjerovati u ovakve snimke, bilo tko je mogao ubiti bilo koga u bilo kojem ratu i namontirati ovu priću ...

SP
spartak
19:53 11.09.2012.

Ovo će već sutra "međunarodna zajednica" zaboraviti, a da su to Asadovi vojnici napravili pobunjenicima, sastalo bi se Vijeće sigurnosti i predložilo rezoluciju o intervenciji u Siriji. Asade samo naprijed sredi te bande ubojica koje naoružavaju zapadni bangsteri i njihovi arapski marionetski režimi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije