Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekskluzivno
Povratak na članak

Sirijski ministar nafte: Ina nas je iznevjerila i više se ne može vratiti

– Otišli su kako bi se dodvorili EU na štetu običnih Sirijaca. Necivilizirano! – kaže ministar

Komentari 20

KS
kum stevica
11:12 17.04.2012.

V. Maček je rekao \" kad se veliki svađaju - mali pod stol\" Što mi uvlačiguzi tu imamo uvoditi nekakve sankcije Siriji. Pa to je njima kap u moru, a nas je to dovelo do 12 kn litra benzina ,, a kao poremećej na mediteranskom tržištu derivata. Priče za malu djecu i to onu vrlo malu.

VL
DE
deza
12:33 16.04.2012.

Citajuc tekst...uskoro ce bit i 15kn....I kako rekoh neki dan...Bravo za sve koji su glasali za promjene! EVO VAM IH! -------------- O tome koliko utjecaj na odluke INA-e ima hrvatska vlada smo citali ovih dana u clancima o sudjenju Sanaderu i nekadasnjoj vladajucoj stranci. Ne vidim poveznicu sa novom vlascu.

VL
CH
chemica
12:33 16.04.2012.

Tko je ono izručio Inu Madžarima? Treba malo pratiti i suđenje Sanaderu. Ako hrvatski članovi uprave tvrde da nemaju ama baš nikakvog utjecaja na vođenje kompanije, o kakvoj krivnji nove vlasti se ovdje govori? Dragi moji poslovično \"pametni\" Hrvati, o sudbini nekada vaše naftne kompanije se danas odlučuje u Budimpešti. Ne u Zagrebu. Postali ste i opet kmetovi i sluge. U očekivanju nekog novog Tita, uspostavite račun za ovu nacionalnu katastrofu na pravu adresu. Onu domoljubno-katoličko-izdajničku. Kukurikavci su \"samo\" gnjidasto nesposobni. Ko da ih jopet Račan vodi.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
12:44 16.04.2012.

12:33h chemica....daj si pročitaj onaj članak o istraživanju nalazišta i objavi rezultata pa će ti biti i više neg jasno kakve veze ima s današnjom vlašću !!!

VL
DO
dobritza
13:00 16.04.2012.

da nije tuzno bilo bi komicno - Assadovi krvnici pricaju o moralu....bas su se pravi nasli, ruke im krvave do laktova.

VL
Avatar netstoper
netstoper
13:16 16.04.2012.

Između podrške demokraciji i ljudskim pravima i nafte Hrvatska je izabrala demokraciju i ljudska prava.Totalitarni režimi nemaju perspektivu.Rusija i Kina su režim u Siriji \"održale na životu\"...Dok narod Rusije i Kine ne \"progleda\"...

VL
Avatar Suvremeni_Sluga_Hrvoje
Suvremeni_Sluga_Hrvoje
13:34 16.04.2012.

INA=SUCKERS !! ajmo svi probat koliko možemo da se i zraka odreknemo, a pff.. hoćemo li u EU barem moći zabrati čiji ćemo kmetovi biti??

VL
CH
chemica
13:38 16.04.2012.

Račan je prodao 25% plus jednu jedinu dionicu. Republika Hrvatska je ostala gazda u Ini. Tko je pak prodao ostatak...HDZ, HDZ! Tko je pak omogućio Madžarima da postanu apsolutni vlasnici mada imaju MANJE od 50% dionica? Ivo, Ivo! Imate rvacku, imate rvacku...He, he, he. Račan je bio državnik, a njofrin \"pukovnik\" je pak najobičniji kriminalac. U Račanovo doba je Ina bila vlasništvo hrvatskog naroda, a danas to više nije. Bog me ubio ako mi je jasno kako može biti kriv itko drugi osim domoljubno katoličkih zlotvora.

VL
GR
Gradinar
14:57 16.04.2012.

Dovoljno otrežnjujuće vrlo malim djelovima hrvatske javnosti, uz jutrošnji itervju sa geologom Naftaplina, koji je već izgleda nestao sa portala. Ne znam čime su se rukovodili naši ministri i državni dužnosnici ( izravno - Pusić, milanović, Josipović) pri donošenju ovakvee odluke, ali napravili su ogromnu štetu Hrvatskoj bar u mjeri u kojoj INA pripada Republici Hrvatskoj. Ne ulaze države u diplomatske aktivnosti - nepripremljene. Je li netko misli da Velika Britanija, Njemačka, Nizozemska kao pijun VB, USA ili Francuska povlače poteze u Siriji sa iste pozicije kao Hrvatska. Sirija nije banana država ( valjda to sada svatko vidi), svjesni su da ne mogu trajno ratovati niti se moghu trajno sukobljavati sa svijetom. U svakome trenutku države koje imaju dovoljno moći u svijetu mogu sjesti sa Sirijcima i početi novo poglavlje. Imaju što ponuditi za uzvrat. Baš me zanima sa kojih će to pozicija Hrvatska pregovarati sa Sirijom i zašto bi Siriji bila bitna Hrvatska sutra! Više je štete ova vlast napravila u prvih sto dana nego Sanader za osam godina!

VL
GR
Gradinar
15:00 16.04.2012.

16.04.2012. u 13:38h chemica je napisao/la: Hebali te i SDP i HDZ, imaš li ti zrno soli u glavi?! U čemu je razlika između te dvije suprostavljene gomile lopina koji se samo izmjenjuju u nanošenju štete svome narodu. Ako sii čitao danas intervju geologa Naftaplina, jasno ti je da je Račanova Vlada doslovno pronovjerila, svjesno ili ne, milijarde dolara vrijednosti koju je tajlia svome narodu. Eh, da, zaboravih da ne govorimo o istom naordu, jer tebi je to očito - veliki dobitak!

VL
Avatar kukumare
kukumare
11:34 16.04.2012.

Bravo!!!! Jedna kockica je sjela u mozaik enigme astronomskih cijena benzina u lijepoj nasoj!! Pa treba nadomirit ocite gubitke proizisle iz lakomislene vanjske politike... I Zato je j...... psiholoska granica u glavi R.C. i S.L. 12kn!!!! Citajuc tekst...uskoro ce bit i 15kn....I kako rekoh neki dan...Bravo za sve koji su glasali za promjene! EVO VAM IH!!

VL
CH
chemica
15:51 16.04.2012.

To što je netko prodao za \"siću\" udio u Ini ne čini od njega nacionalnog izdajnika. U najgorem slučaju je samo običan kriminalac ili bar nesposobnjaković. Za nas koji imamo pamćenje malo trajnije od onog u akvarijski ribica, postoji i \"teorija\" da je njofra ostavio Hrvatsku u potpunom rasulu pa je odnekud trebalo naći novac za saniranje dvadesetak milijardi unutrašnjeg duga, a teško da je i BDP mogao samo tako poskočiti s pola posto minusa na skoro 5% rasta na kraju mandata Račanove \"nesposobne\" Vlade. U ekonomiji ne pali ona fora iz vrtića, s abrakadabra. Čiribu-čiriba i eto gospodarskog rasta. HDZ-u bar nije uspjelo pa smo opet u debelom minusu. Moramo opet nešto prodati, a vjerojatno i rasprodati da se sanira četrdesetak MILIJARDI duga koje ostaviše \"domoljubi\".

VL
OB
-obrisani-
16:42 16.04.2012.

Mislim u okviru :-)

VL
OB
-obrisani-
16:44 16.04.2012.

chemica bre ! Ti se malo prevec zalaufao.

VL
TE
termal
17:40 16.04.2012.

Za ovaj teški financijski gubitak odgovorna je naša vlada i dva ministra.Vesna Pusić i Mimica koji nadziru vanjske poslove i predsjednikJosipović koji sudjeluje u kreiranju vanjska politike. Da ćemo se vratiti ili dobiti kompenzaciju- malo sutra to vjeruju samo naši genijalni pravnici.ZA ovakvu štetu svaka bi vlada podnijela ostavku. ovako voditi posao ne trebaju nam ni Pusička ni Mimica, sve to može obaviti i Vuk jeremić Honorarno

VL
Avatar nevjerni_vjernik
nevjerni_vjernik
19:03 16.04.2012.

linić zatajio informaciju o naftnim poljima u trenutku prodaje MOL-u....od 23 milijarde,kad je cijena na tržištu bila 10 dolara...Danas je 120 dolara...što je 230 milijardi.Zašto je tu informaciju zatajio i za koga ? Zašto je MOL odabran za \"strateškog\" partnera,kad se zna da je tada MOL bio upola manja kompanija od INE.Zašto tada INA nije kupila MOL ? Ima mnogo pitanja za druga linića na koje još nije odgovorio.

VL
GR
Gradinar
19:31 16.04.2012.

Izjava sirijskoga ministra eksplicitan je dokaz da je svaka riječ Naftaplinova geologa danas u Večernjaku ( sklonjena sa naslovnice!!!!?) točna. Minisdtar energetike Sirije potvrdio je da je mjesečno plaćao INI za isporučene energente 100 milijuna dolara, ili godišnje 1,2 milijarde dolara!!!? A Ina je prodata za 505 milijuna dolara u trenutku kada je imala potvrđenu vrijednost polja u Siriji! Time je Hrvatska oštećena za najmanje (ako usporedimo današnju cijenu nafte), oštećena za više nego što je dužna X 2. Država krije to kao zmija noge, lumperaj lopova se nastavlja, narod šuti. A dnevno su sutarnice pune informacija o pljačkama, pronevjerama teškim po par stotina tisuća ili milijuna kuna.

VL
GR
Gradinar
19:31 16.04.2012.

Nikada nigdje u povjesti ovo se nije događalo, na ovoj razini narodu ovakvoga ekonomskoga potencijala. Proporcionalno nacionalnoj ekonomiji to je po svemu sudeći najveća pljačka u povjesti, a sve je vjerojatnije da je pridruživanje snakcijama EU i politička odluka da se napusti Sirija, zapravo motiviran namjerom da se ta polja zaborave i za sva vremena zataška ovaj čudovišni lopovluk - veleizdaja zemlje. ...

VL
OB
-obrisani-
10:32 17.04.2012.

16.04.2012. u 12:33h chemica je napisao/la: Tko je ono izručio Inu Madžarima? **************** Tko ? Račanova Vlada, odnosno drugovi Linić, Dragičević i ne zna se gdje se u to vrijeme skrivao Mesić !

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
15:05 16.04.2012.

13:38h chemica....jošt i jednom ponavljam - pročitaj si prvo članak o istraživanjima u Siriji pa onda kreni pametovat o ovoj ili onoj vlasti !!!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.