Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
policijski sat

Sirijske snage ubile četiri seljaka, među kojima i dvoje djece

Sirija (1)
AFP/Youtube/Pixsell
22.11.2011.
u 14:45

Poginuli su tijekom paljbe iz tenkovskih strojnica u glavnoj ulici Tal Daoa. Oglušili su se na upozorenja o policijskom satu koja su dopirala iz zvučnika na tenkovima

Sirijske snage ubile su četiri seljaka u regiji Homs iz koje posljednjih osam mjeseci dolazi najjači otpor režimu predsjednika Bašara al-Assada, javlja Reuters.

Među ubijenima je i dvoje djece koja su imala oko deset godina. Poginuli su tijekom paljbe iz tenkovskih strojnica u glavnoj ulici Tal Daoa. Oglušili su se na upozorenja o policijskom satu koja su dopirala iz zvučnika na tenkovima.

– Nakon što su jučer poginule dvije osobe, danas je većina trgovina u Tel Daou bila zatvorena, no ljudi su bili na ulicama jer nisu naviknuti na policijski sat – kazao je jedan aktivist.

Inače, u subotu u 22 sata istekao je i ultimatum Arapske lige za prihvaćanje njihova mirovnog plana koji je predviđao povlačenje tenkova s ulica, puštanje političkih zatvorenika i prekid nasilja nad prosvjednicima. Assad nije prihvatio mirovni plan, umjesto toga poslao je prijedlog njegovih izmjena i dopuna. Takve izmjene za Arapsku ligu nisu bile prihvatljive te ih je odbila uz poruku da bi one bitno izmijenile bit plana. I Turska, nekadašnji veliki saveznik Sirije, pozvala je Assada da prekine nasilje nad prosvjednicima.

Assad je u nedjeljnom intervjuu izjavio da neće popustiti u gušenju ustanka unatoč međunarodnom pritisku i tvrdnjama UN-a kako je ubijeno 3500 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 26

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
15:42 22.11.2011.

Vijest je britanske agencije Reuters. Velika Britanija će biti svakako dio alijanse kolonijanih sila koja će napasti Siriju, to je neminovno. Treba pripremiti vlastitu javnost. Kao što je lažljivi Blair svesno lagao o iračkom nuklearnom naoružanju kako bi poslao britanskeke vojnike u napad na Irak.

TH
thekurcula
15:50 22.11.2011.

Vest je takva kakva je ali je zato naslov genijalan! Ovo je samo malo drugačije od naslova \"Vojska ubila četiri muškarca od kojih su dve žene\".

RE
@rea
15:05 22.11.2011.

Jadno. Zar su i djeca oružani pobunjenici ? Dobro mu je Erdogan danas poručio: \"Vrijeme je za odlazak ! \"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije