Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UZ POTPORU RUSIJE
Povratak na članak

Sirijski vojnici se raspoređuju na tursko-sirijskoj granici, UN zabrinut zbog bijega ISIL-ovaca

Nakon povlačenja Amerikanaca, koji su bili potpora sirijskim Kurdima, Sirijske demokratske snage (SDF), koje predvode Kurdi, sklopile su sporazum sa sirijskom vladom o raspoređivanju vojnika na tursko-sirijskoj granici u obrani od turske ofenzive

Komentari 25

ZO
Zooltan
21:37 16.10.2019.

Dajem otvorenu podršku za snage sirijske vlade

VL
Avatar Matteo1212
Matteo1212
22:21 16.10.2019.

Uostalom svu ˝učinkovitost ˝ UN-a smo svi u RH imali prilike osjetiti devedesetih za vrijeme domovinskog rata, kada su ne samo uveli embargo na oružje republikama ex yuge (i tako direktno pomogli ionako do zuba naoružanu srpsku soldatesku)nego su uspostavom tzv. UMPA zona zacementirali četnička osvajanja u RH i BiH a to kako su čuvali te zone najbolje pokazuje slučaj Srebrenice ...sve u svemu jedan veliki PLJUC

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
21:51 16.10.2019.

Kurdi su trebali to davno napravit .Asad im dava sirokuautonomiju. Ali oni vjerovali Amerin. A ovi ih izdali i ostavili na cjedilu. SAA i Rusija izici ce na Sirijsku granicu. Tako ce sprjecit ubistva i progon Kurda.Moze se vidjeti ii video kako Kurdi docekuju SAA i Ruse koji su vec usli u mnoge gradove odusevljenje.Svaka cast SAA koja je sastavljena od svih naroda i krscana. Koji ce donit mir i slobodu narodima.A osmajlije protjerat iz njihove zemlje. Sta kazu na sve ovo moji domaci Ameri nista nepisu. Previse gledali Holivudske filmove sta kazu na sve ovo.

VL
Avatar Matteo1212
Matteo1212
22:15 16.10.2019.

˝UN zabrinut zbog situacije blablabla...˝još jedna izjava jedne jalove, beskorisne organizacije koja služi prvenstveno za uhljebljivanje stotine tisuća političkih parazita; Trump je potpuno u pravu kada kaže da SAD treba srezati financiranje tih uhljeba

VL
IJ
I ja tebi
22:29 16.10.2019.

Izišlo dilo na vidilo tko god vjeruje Americi gori je od Amerikanca. Izdali bi oni i vladtitu mater ako imaju imalo koristi od toga .

VL
DO
domxerex
01:03 17.10.2019.

Ti kurdi su stvarno naje..., nikako da ih krene sreća i dobiju svoju državu. Imaju loš komšinluk.

VL
Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
23:55 16.10.2019.

Nije kraj, ni početak kraja. Kad se hijena posle udarca po nosu umiljava kao janje netreba zaboravit zlu ćud i prevrtljivost. Zapadne sile ne napuštaju Sirijju kako bi Asad vratio kontrolu u zemlji, cilj im je žrtvujući Kurde pretvori Siriju u federaciju entiteta i aut.pokrajina.

VL
IV
ivanbalic
06:02 17.10.2019.

Da je amerika naoruzala Assada,koliko i teroristicke okupatorske paravojske u Siriji,rat bi tarjo 1-2 mjeseca,ali i pored svega se Sirijiski narod i vojska uspjeli odbraniti od zadani okupatorski sila,i terorista.

VL
Avatar nekakav
nekakav
07:21 17.10.2019.

1998-e godine turska i sirija sklopile sporazum, po kojem turci mogu do 10 km ulaziti u sirijski teritorij, u borbi protiv terorista. 1998-e godine, znači prije 2001.-e i američke 'borbe' protiv terorizma. ovo sad turci rade ipak u nekom dogovoru sa rusima i sirijcima. u samoj najavi akcije su jasno rekli da ne misle tamo ostati, čime teroriste protjeraju, vraćaju se doma, a izbjeglice budu tu došle. doma, u siriju. ionak su ih od tud i protjerali. un je zabrinut, svi su zabrinuti kad se zadnji džepovi terorista prazne po siriji. nisu bili zabrinuti kad je amer sa zemljom sravnio raqqu... zašto nema reportaža iz tog, nekad grada, sad ruševina? da zapad vidi svojih ruku djelo. ostaje dio pokrajine idlib. i nešto na jugu, i na istoku. pojedinačnim akcijama teroristi nemaju šanse, i bježe sa svih tih džepova. tolko ženskih haljina u siriji nije prodano u zadnjih 10 godina kolko u zadnjih pola godine.

VL
ZI
zimerman
03:53 17.10.2019.

Sve je to Trump unaprijed isplanirao sa rusima i Asadom , tako da se Turska navuce na tanak led

VL
AA
aabbcc
23:17 16.10.2019.

Assad bar za sada nije osporio pomoc Turske i pametnom jasno !! Ne kuzim zasto svijet cvrci prije nego Assad zatrazi da Turci napuste Siriju ?

VL
DU
Deleted user
06:40 17.10.2019.

Un. kao činbenik mira i sigurnosti a prije svega pravičnosti u medjunarodnim konfliktima nikqda nije ni bio . Plemenitaideja nakon drugog rata izrodila se je u prčiju jakih igrača koju uz prava veta odredjuju kako če organizacija djelovati . Pošto je ista financijski ovisna o njima sve se odvija po njihovim željama ,ameri su ucjenama i prijetnjama izlaskom iz nje te postizanjem da mnoge donesene odluke u toj organizaciji ne vrijede za njih i njihovo nepoštovanje ista ne može i ne smije kazniti . Stvarno ta apsurdna situacija zove u promijenu načela i ustroja Un-a ili njenog raspada , a sve zbog nekoliko močnih koji ostatak svijeta kroje po svojim pravilima i željama. Papirnati tigar tinja i uskoro če izgorjeti.

VL
KE
kelab
06:27 17.10.2019.

Bilo-kako-bilo, Kurdi ce imati svoju drzavu. Nitko (ni sultan) ne moze unistiti narod, ako se taj isti narod ne samo-unisti. Kurdi se nece samounistiti. Zaduzili su covjecanstvo!

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.