Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erdogan pohvalio suradnju

Sirijske demokratske snage prihvatile primirje s Turskom

Sastanak Pencea i Erdogana
Foto: Reuters/Pixsell
1/14
17.10.2019.
u 22:53

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pohvalio je suradnju sa SAD-om na postizanju primirja.

Sirijske demokratske snage (SDF), u kojima glavnu ulogu ima kurdski YPG, prihvatile su sporazum o primirju s Turskom, koji vrijedi za manji dio sjeverne Sirije, te će učiniti sve što je potrebno da on funkcionira, rekao je zapovjednik SDF-a Mazloum Kobani za Ronahi TV u četvrtak.

Kobani je rekao kako je sporazum "tek početak" koji neće ispuniti ciljeve Turske, koje je pokrenula ofenzivu na sjeveru Sirije prošloga tjedna. Kobani je dodao kako je sporazum ograničen na prostor sjeverne Sirije, između gradova Ras al-Aina i Tal Abyada. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan pohvalio je suradnju sa SAD-om na postizanju primirja.

"Gospodine predsjedniče, još mnogo života bit će spašeno kada porazimo terorizam koji je smrtni neprijatelj čovječanstva", napisao je Erdogan na Twitteru, u odgovoru na objavu američkog predsjednika, u kojoj je Trump, ranije u četvrtak, sporazum nazvao "velikom viješću".

"Uvjeren sam da će ovaj zajednički napor promovirati mir i stabilnost u našoj regiji", dodao je.

Ključne riječi

Komentara 2

ZI
zimerman
02:59 18.10.2019.

Pametan je Trump zna da Turci poštuju samo jedan zakon a to je zakon jačeg. Nadam se da su Europski političari nešto od njega naučili

Avatar nekakav
nekakav
07:11 18.10.2019.

nek novinar pojasni pojam 'privremeno primirje' sa sirijom... ono, čisto da se zna, sirijske regularne vojne snage su ipak jedina zakonita snaga u zemlji. ovi sdfovci su teroristi. još jednom, ovo o čemu su ameri pričali sa erdoganom, je pojas u koji turci smiju ulaziti kad požele u borbi protiv terorista. još od 98-e, turska i sirija imaju sporazum po kojem je turcima to dozvoljeno. i s time sirija je suglasna. turska je odradila posao za ruse i sirijce. to je svima jasno. ono što nekima još nije, jest činjenica da su kurdi oteli i kontroliraju ogromna područja istočno od eufrata, uz obilatu pomoć amera, koji su u nekoliko navrata avionima napali regularnu sirijsku vojsku, u pokušaju da prijeđe rijeku i krene u oslobađanje istoka sirije. za one koji još uvijek vjeruju u 'kurde', obavijest da su sirijci odavno prešli rijeku, uz pomoć rusa, i polako napreduju i na istok. bajka o kurdskoj državi u siriji ide svom kraju. laži o autonomnoj kurdskoj regiji u siriji, su odavno pročitane. sirija nije dala kurdima autonomiju, još manje pravo da upravljaju ovim prostorom koje zapad tako voli farbati u boju koju naziva slobodnim teritorijem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije