Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Asad bez milosti

Sirijska vojska brutalno ugušila ustanak i u Damasku

Sirija
Reuters
05.05.2011.
u 15:54

Oko 2000 vojnika i policajaca provaljivalo je u kuće i uhitilo više od 300 prosvjednika

Sirijski vojnici koji su tijekom noći pod punom borbenom opremom ušli u Sakbu, predgrađe glavnog grada Damaska, provaljivali su u kuće i uhitili više od 300 ljudi, među kojima su i vjerski vođe. U akciji je sudjelovalo oko 2000 pripadnika vojske i policije.

Istodobno, kako javljaju agencije, iz grada Dere na jugu zemlju povlači se kolona tenkova nakon što je sirijska vojska tamo završila akciju protiv  pobunjenika.

Upravo je Dera grad u kojem su buknuli prosvjedi protiv Asadova režima te je prije deset dana nemilosrdno pregažena. Udruge za zaštitu ljudskih prava upozoravaju da je ubijen velik broj civila.

 

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
15:56 05.05.2011.

Ni amerika nebi bolje ugusila da je ustanak bio u Americi. Ona bi i male A bombice bacila ako treba.

OB
-obrisani-
16:50 05.05.2011.

Veliki prijatelj Ahmadinedzada je ovaj Asad! a imaju i iste metode, demokratske! netko rece Islamska Republika iran je najbolja demokracija na svijetu ja bih jos nadodao i sirija je isto tako vrlo demokraticna

RE
@rea
16:41 05.05.2011.

Jel su pomogli iranski basiji u smirivanju pobune, oni imaju iskustva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije