Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prenose informacije

Sirijska režimska vojska ubija golubove pismonoše

sirija
AFP
17.02.2012.
u 17:48

Sirijska slobodna vojska objavila je na Facebooku snimke koje pokazuju kako oni međusobno u gradu Homsu komuniciraju preko golubova

Sirijska slobodna vojska koja se već deset mjeseci bori protiv regularne sirijske vojske za rušenje režima sirijskog predsjednika Bashar al-Assada nedavno je na Facebooku objavila snimke koje pokazuju da oni međusobno u gradu Homsu komuniciraju preko golubova, a što se do sada pokazalo vrlo učinkovitim, nakon što su im u žestokim borbama koje traju već 15 dana prekinute sve komunikacijske veze.

Naime, poznato je kako je grad Homs poznat po velikom uzgoju golubova i rijetko koja kuća nema dresirane golubove, a najviše ih je upravo u starom dijelu grada gdje se i vode žestoki sukobi između pobunjenika i režimske snage. Golubovi svakodnevno lete i prenose informacije u vezi s naoružanjem, položajem sirijske vojske, snajperista, tenkova te je jedino na takav način moguća komunikacija između četvrti koje su odsječene jedne od drugih.

Nakon objave snimke na Facebooku, sirijska režimska vojska počela je pucati na svakog goluba u zraku te ih ubijati kako bi onemogućila daljnju razmjenu informacija između sirijske slobodne vojske.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
19:48 17.02.2012.

Nevjerovatno ! Govori se da uskoro planiraju napraviti golublji aero miting ,gdje će nastupiti golubi lovci i golubi bombarderi !

MN
Marsij@nac
20:11 17.02.2012.

Sirijska slobodna vojska koja se već deset mjeseci bori >>>> Hmmmmmm A do sad su bili NE NAORUZANA demokratska opozicija

AL
Alfons2X
18:06 17.02.2012.

hahahaha ovo je već jaaaaaaadno. Assade gazi propagandiste ako treba i traktorom...svejedno će reći da ideš tenkom na njih:) Dok zapadni mediji CNN BBC Sky News, uporno promoviraju \"aktivistu\" Danny Abdul Dayema koji im se redovno javlja iz Sirije ii poziva čak i izrael da napadne da ih \"spasi\" s druge strane ovi javljaju da komuniciraju golubovima pismonošama:))) Sad ili Danny nije u Siriji, ili jeste a ima internet, ili i on šalje goluba pismonošu do New Yorka....netko opet laže:)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije