Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u jutarnjim satima

Sirijska protuzračna obrana spriječila udar izraelskih zrakoplova

Sirijski vojnik
Foto: Reuters/PIXSELL
12.07.2018.
u 07:16

Nekoliko sati prije izraelske su snage srušile sirijsku bespilotnu letjelicu koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni

Protuzračna obrana sirijske vojske spriječila je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima, zračni udar izraelskih zrakoplova na području regije Quneitra, objavila je državna sirijska agencija SANA, a prenosi Reuters.

Prema izvješću sirijske državne izvještajne agencije koja se poziva na vojne izvore, napad u blizini sela Hader, koje se nalazi u graničnom području na Golanskoj visoravni, uzrokovao je samo materijalnu štetu.

Nekoliko sati prije izraelske su snage srušile sirijsku bespilotnu letjelicu koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni.

U srijedu je i izraelski premijer Benjamin Netanyahu na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom poručio "da Izrael nije prijetnja sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu" te je zatražio od Moskve da makne iranske snage iz Sirije.

"Nećemo poduzimati akcije protiv Asadova režima, a vi maknite Irance", prenio je neimenovani visoki izraelski dužnosnik Netanyahuove riječi upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tijekom sastanka u Moskvi.

Moskva je predložila da budu raspoređene na 80 kilometara od granice i nije pristala na potpuni odlazak, rekao je isti dužnosnik.

Rusija već radi na tome da se iranske snage povuku iz područja Sirije blizu Golanske visoravni, koju je Izrael okupirao još 1967. godine tijekom ratnih sukoba na Bliskome Istoku.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Sirijski vojnik
1/12
Ključne riječi

Komentara 14

DU
Deleted user
09:24 12.07.2018.

Izraelu su problem Iranske snage, dok uz samu izraelsku granicu do samog početka rata već sedam godina ISIS ima svoje područje i nikom ništa. Za pretpostaviti je da Izrael i ISIS vrlo dobro surađuju jer do sada nismo vidjeli daa je bilo konflikata između njih. Definitivno tu nešto ne štima, jer kao ameri i Europa se bori protiv ISIS, sada je samo pitanje protiv koga se onda Amerika i Europa bori u Siriji ? Ili nam mediji nešto gadno prešučuju.

GV
golub Vaso
07:39 12.07.2018.

satanjahu laže čim zine

Avatar intimus 500
intimus 500
14:52 12.07.2018.

A Izrael objavio snimke uspjesnog udara .... kak ovi lazu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije