Naslovnica Vijesti Svijet

Sirijska protuzračna obrana spriječila udar izraelskih zrakoplova

Nekoliko sati prije izraelske su snage srušile sirijsku bespilotnu letjelicu koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni
12. srpnja 2018. u 07:16 14 komentara 2348 prikaza
Sirijski vojnik
Foto: Reuters/PIXSELL

Protuzračna obrana sirijske vojske spriječila je u četvrtak, u ranim jutarnjim satima, zračni udar izraelskih zrakoplova na području regije Quneitra, objavila je državna sirijska agencija SANA, a prenosi Reuters.

Sirija Zemlju čeka daytonski model? Sirija u tri dijela, a svaki kontrolira jedna velika sila

Prema izvješću sirijske državne izvještajne agencije koja se poziva na vojne izvore, napad u blizini sela Hader, koje se nalazi u graničnom području na Golanskoj visoravni, uzrokovao je samo materijalnu štetu.

Nekoliko sati prije izraelske su snage srušile sirijsku bespilotnu letjelicu koja je nadlijetala pogranično područje i ušla u izraelski zračni prostor na Golanskoj visoravni.

U srijedu je i izraelski premijer Benjamin Netanyahu na sastanku s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom poručio "da Izrael nije prijetnja sirijskom predsjedniku Bašaru al-Asadu" te je zatražio od Moskve da makne iranske snage iz Sirije.

Sirija Novi sukobi Sirija: SAD nas je bombardirao! SAD odbacuje optužbe

"Nećemo poduzimati akcije protiv Asadova režima, a vi maknite Irance", prenio je neimenovani visoki izraelski dužnosnik Netanyahuove riječi upućene ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu tijekom sastanka u Moskvi.

Moskva je predložila da budu raspoređene na 80 kilometara od granice i nije pristala na potpuni odlazak, rekao je isti dužnosnik.

Rusija već radi na tome da se iranske snage povuku iz područja Sirije blizu Golanske visoravni, koju je Izrael okupirao još 1967. godine tijekom ratnih sukoba na Bliskome Istoku.

Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu:

Sirijski vojnik
1 / 12
Ako nas pogodi treći svjetski rat, 10 najmoćnijih zemalja imat će ključnu ulogu! Italija - 362 000 aktivnog osoblja, 586 tenkova i oko 750 zrakoplova Italiju stavlja u 10 najmoćnijih vojnih sila svijeta. 
Grijanje
UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Izraelu su problem Iranske snage, dok uz samu izraelsku granicu do samog početka rata već sedam godina ISIS ima svoje područje i nikom ništa. Za pretpostaviti je da Izrael i ISIS vrlo dobro surađuju jer do sada nismo vidjeli da ... prikaži još!a je bilo konflikata između njih. Definitivno tu nešto ne štima, jer kao ameri i Europa se bori protiv ISIS, sada je samo pitanje protiv koga se onda Amerika i Europa bori u Siriji ? Ili nam mediji nešto gadno prešučuju.

 • jureh77:

  satanjahu laže čim zine

 • Avatar intimus 500
  intimus 500:

  A Izrael objavio snimke uspjesnog udara .... kak ovi lazu