Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJELAZNA VLADA

Sirijska oporba izabrala američkog državljanina za premijera

dior14
Foto: Reuters
1/2
19.03.2013.
u 10:37

Ghassan Hitto bivši je biznismen rođen u Siriji. Desetljećima je živio u SAD-u, a nedavno se preselio u Tursku

Glavna sirijska oporbena koalicija jutros je u Istanbulu izabrala naturaliziranog Amerikanca Ghassana Hittoa za premijera prijelazne vlade, prenose svjetski mediji. Dvodnevnom sastanku nazočila su 63 ključna članova Sirijske nacionalne koalicije.

Hitto je bio jedan od šestorice kandidata za poziciju predsjednika vlade, a izabran je s 35 glasova, samo tri više od Assada Mustafe, bivšeg ministra poljoprivrede pod Hafezom al-Assadom, ocem i prethodnikom sadašnjeg sirijskog predsjednika Bashara al-Assada. Oporbeni glasnogovornik nazvao ga je kandidatom konsenzusa koji ima podršku i liberalnog i islamističkog krila.

Hitto, 50-godišnjak s američkim državljanstvom, bivši je biznismen koji se bavio telekomunikacijama. Rođen je u Damasku u Siriji, desetljećima je živio u SAD-u, većinom u Teksasu, a nedavno se preselio u Tursku. U listopadu 2012. godine napustio je poslovni svijet da bi se, kako je sam rekao, pridružio sirijskoj revoluciji, to jest otporu al-Assadovom režimu koji je prerastao u građanski rat.

>> Al-Assad: Britanski su lideri površni i nezreli

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
16:27 19.03.2013.

Sveopći grabež i ludilo

DA
damocles
16:45 19.03.2013.

imperijalisti nece prestati biti grabezljivi sve dok rusija ne posalje nosac zrakoplova opremljen atomskim bombama u siriju. tek onda ce mozda uvidjeti da je vrag odnio salu

OB
-obrisani-
10:50 19.03.2013.

a koje slučajnosti :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije