Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
\"prst na okidaču\"

Sirijska oporba drugog dana primirja organizira prosvjed

Sirija
AFP/PIXSELL
13.04.2012.
u 08:58

Prosvjednici se ne smiju okupljati bez dozvole, a ako je zatraže, završit će u zatvoru. Svijet skeptično promatra hoće li se mir u Siriji održati

Molitveni prosvjedi koji su najavljeni za danas diljem Sirije bit će prvi test još krhkog i tek dva dana starog primirja između snaga predsjednika Bashara al-Assada i oporbe. Još su u srijedu prosvjednici koji su, okupljajući se na molitvi u gradu Qalat Madiqu u provinciji Hama, pokušali iskazati svoje nezadovoljstvo sirijskom vlašću rastjerani pucnjevima iz vatrenog oružja, a devet je osoba uhićeno, donosi Reuters. Uhićenja su bila legitimna, tvrde predstavnici sirijskih vlasti jer prosvjednici nisu imali dozvolu za okupljanje, a isto će se dogoditi i s današnjim prosvjedom.

Burhan Ghalioun, vođa sirijskog Nacionalnog vijeća uvjeren je da Assadove snage neće dopustiti obnavljanje prosvjeda te dodao kako vojska još uvijek "drži prst na okidaču" zbog čega je sve Sirijce koji se odazovu na prosvjede pozvao na oprez.

U želji da se postignuti mir i održi Vijeće sigurnosti UN-a osmislilo je rezoluciju koja promatračima UN-a omogućuje praćenje događaja u Siriji.

– Svijet skeptično promatra nastalu situaciju s obzirom na to da je sirijska vlada do sada prekršila svako svoje obećanje – komentirao je glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Ključne riječi

Komentara 4

AA
aabbcc
10:38 13.04.2012.

. – Svijet skeptično promatra nastalu situaciju __________________________________ a zasto ne pohvaliti sirijski narod i neka u inat zlobnicima u svojoj molitvi nadju mir.

TE
termal
11:46 13.04.2012.

U Siriji Alaviti i krščani podupiru el Assada. Alaviti su muslimani koji ne pokrivaju žene, priznaju im ravnopravnost, prihvaćaju umjerenu konzumaciju alkohola i svinjetine i slave sve muslimanske i krščanske ( katoličke i prvoslavn) blagdane. Zaista mi nije jasno zaštoto se opru vrlo naprednoj i liberarlnoj oporbi za demokraciju.koju vojno podupiru tako demokratske i vjerski tolerantne zemlje kao što su Saudijska Arabija i Katar, el Kaida i vojnici koji su se borili za demokratsku Libiju, u kojoj sada cvate za sve cvijeće - ako ga nisu ubili. Zaista čudno?

VA
valijant
12:05 13.04.2012.

dok je assada i njegove diktature ta zemlja ce biti sigurna za vjerske manjine a i svaki turista ce moci bez straha doci tamo no ako prevladaju ti tzv \"mirni\" prosvjednici ode sve kvragu ko i u libiji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije