Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Sirijci bijesni: Mađarska policija gora od terorista

Naslovnica
Foto: VL
07.09.2015.
u 00:01

- Vjerujte mi, zatvor Bashara al-Assada može se usporediti s onim što smo doživjeli u Mađarskoj – kazao nam je 25-godišnji Husain Damaski

Uz pjesme i povike “slobodni smo”, nekoliko tisuća imigranata, većinom Sirijaca, u nedjelju je nakon dugog i napornog putovanja te nekoliko dana zadržavanja u nehumanim uvjetima na mađarskoj granici stiglo na austrijsku granicu.

Imigranti su nakon dolaska na granicu u Austriju ulazili pješice, a policija ih je autobusima prevozila prema željezničkoj stanici u Nickelsdorfu odakle će nastaviti vlakom do Beča. Isto tako, autobusima su imigrante prevozili i do velike koncertne dvorane gdje se prijavljuju oni koji žele ostati u Austriji.

Kako bi se omogućilo imigrantima koji ne žele ostati u toj zemlji da nastave put prema Njemačkoj, austrijske željeznice organizirale su posebne vlakove koji će izbjeglice prevesti dalje u smjeru Njemačke.

Tijekom dana planirano je više takvih vlakova. Iako vidno umorni i iscrpljeni, sretni su što su na kraju uspjeti doći do Austrije. Za razliku od Mađarske gdje ih je dočekala policija opremljena palicama, u Austriji su ih dočekali volonteri i Crveni križ te su odmah dobili sve nužne potrepštine, od hrane do odjeće i lijekova, i to sve besplatno.

– Ne mogu vjerovati da smo napustili Mađarsku. Vjerujte mi, zatvor Bashara al-Assada može se usporediti s onim što smo doživjeli u Mađarskoj – kazao nam je 25-godišnji Husain Damaski iz grada Dara koji se nalazi na granici s Jordanom.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg izdvajamo i ove teme:

>> Varga oprema bolnice, a ne zna čime će platiti

>> Sudac Kolakušić: Novi zakon o stečaju je protuustavan

>> Pašalićevih 200 stanova prodano za samo 500 do 800 eura po kvadratu

>> U Jaškovu ispekli kolač za knjigu rekorda

Foto: VL

Komentara 72

Avatar CroaticusϮ
CroaticusϮ
22:57 06.09.2015.

Vjerujte mi, zatvor Bashara al-Assada može se usporediti s onim što smo doživjeli u Mađarskoj – kazao nam je 25-godišnji Husain Damaski Ako si okusio zatvor tada si kriminalac, a i izdajica si jer se nisi borio za svoju zemljulju već si kukavički pobjegao i pustio svoje sunarodnjake na cjedilu i imaš stomak da se buniš Uz pjesme i povike “slobodni smo”, Kukavice niste na slobodi? za slobodu se treba boriti, vi ste obični dezerteri najgora sorta izdali ste svoj vlastit narod

DU
Deleted user
22:42 06.09.2015.

Ako su zatvori isti, onda nisi morao toliko putovati, mladi muslimanu... Mađari su kao i Hrvati u prošlosti otrpjeli mnogo zla od tvojih.....

NA
Nadalinaaa
22:37 06.09.2015.

Mladi dezerteru, sad barem znaš da u masonskoj EU još ima lidera koji štite svoj narod i brane svoju domovinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije