Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA NAPAD
Povratak na članak

Sirija osudila "barbarsku" i okrutnu agresiju Zapada

Udarima se željelo "spriječiti" misiju Organizacije za zabranu kemijskog oružja koja je trebala početi u subotu svoju istragu u Dumi o navodnom kemijskom napadu, po Sani.

Komentari 7

Avatar superhik74
superhik74
13:01 14.04.2018.

Slijedecih par dana ce izaci na vidjelo prave cinjenice, za sada svaka strana baulja svoju propagandu. Ocigledno je bio nekakav presutni dogovor velikih sila koji se odmjeravaju na sirijskom prostoru jer niti jedna strana nije zadovoljna. Dosta toga je napravljeno radi domacih pozicija vlastodrzaca koji u ovom sudjeluju, a puno manje radi same Sirije. Neke velike stete za sada nema, ako su sirijske informacije tocne da su srusili 71 od 103 ispaljene rakete onda imaju razloga za zadovoljstvo. Sve propagandne tracarije tek treba dokazati na terenu medjutim cinjenica je da zapadnjaci nisu bas pretjerano ushiceni, osim cinjenicom da se Rusi nisu ukljucili, iako su sve napravili da udari budu sto juznije, daleko od ruskih baza. Sirijci po ulicama podrzavaju trenutnu vlast i predsjednika, tako da velikih promjena u Siriji ne ocekujem.

VL
Avatar anti azovac
anti azovac
16:32 14.04.2018.

Kako se pokazalo, napad je bio više nego simboličan. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je ispaljeno više od 100 krstarećih raketa i raketa „vazduh-zemlja“. Ispostavilo se da je većina oborena i da nisu dosegle zadati cilj. Na primer, svih 12 raketa koje su letele ka aerodromu „Dumejr“ oboreno je. To ne iznenađuje imajući u vidu da je Rusija Siriji isporučila 40 samohodnih protivvazdušnih raketnih kompleksa „Pancir S1“. Oni su se i prošle nedelje dobro pokazali kad su od 8 raketa koje su ispalili izraelski F-15 oborili pet.

VL
Avatar anti azovac
anti azovac
16:34 14.04.2018.

Sam cilj napada je oborio sve dokaze protiv Bašara el Asada o posedovanju hemijskog oružja. Bombardovan je istraživački centar koji se bavi istraživanjem hemijskog oružja pored Damaska, kao i navodno skladište hemijskog oružja u Homsu. Ako je zaista tamo postojalo neko hemijsko oružje, dosad bi ga osetili ne samo stanovnici Sirije, već i ceo Bliski istok. Bombardovanje skladišta hemijskog oružja bi bilo ravno katastrofi. Zar je to bio cilj zapadne „trojne“ koalicije?

VL
Avatar superhik74
superhik74
18:59 14.04.2018.

Badava vam osudjivanje sirijci, Kim je odavno shvatio da treba biti naoruzan do zuba i onda si siguran. Ako oni pokusaju udariti po “rocket man” on uzvraca udarac po njima, tako da se na takve samo laje ali se nee grize jer ovaj uzvraca ugriz. Tko nije u stanju uzvratiti biva zrtva, to je uvijek bilo tako. Lijepe rijeci nisu nikad nikoga spasile, na silu se moze uzvratiti samo silom.

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
09:49 14.04.2018.

Organizacija za zabranu kemijskog oružja je trebala počet delat....hm, hm, hm...ak je klor bil vu pitanju teško budeju bilo kaj našli jer je to nepostojani plin kojeg vjetar rasprši. Ak je eventualno ostal koji projektil, u kaj čisto sumnjam, moglo se bi otkrit jer na potencijalnim žrtvama do sad ionako ni več dokaza kaj ih bi povezali izravno s klorom ??? No, no...VL ima li di koji inženjer kemije kaj nam bi mogel kojekaj pojasnit ?

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.