Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sirija

ISIL ušao u palestinski kamp u Damasku i zauzeo kontrolu

Sirija
Foto: Ilustracija:Reuters/Pixsell
01.04.2015.
u 15:47

Prema podacima UN-a u njemu se nalazi oko 18.000 Palestinaca

Islamski militanti (ISIL) upali su palestinski izbjeglički kamp Yarmouk u sirijskoj prijestolnici Damasku, tvrde aktivisti i Palestinci, a prenosi BBCSukob je izbio između militanata i izbjegličkih grupa unutar kampa nakon čega je ISIL zauzeo kontrolu nad velikim dijelovima tabora. Prema podacima UN-a u njemu se nalazi oko 18.000 Palestinaca.

Svjedoci i mediji tvrde da su militanti ISIL-a u kamp ušli iz susjedne četvrti Al-Hajar al- Aswad. Izbjeglički kamp je izgrađen za Palestince nakon Arapsko-izraelskog rata 1948. Kamp Yarmouk je poprište sukoba izmđu vladinih trupa i pobunjenika od 2012. 

ISIL je osvojio velika područja teritorija istočne Sirije te diljem sjevernog i zapadnog Iraka.

>> Otkrivena pozadina priče o fotografiji djevojčice 'koja se predala'

>> Zbog ISIL-a za posjete zatvoren grad u kojemu su snimani Ratovi zvijezda

Komentara 5

LD
lopov drpiga
17:28 01.04.2015.

ne samo da su palestinci u siriji nego izrael već godinama drži pod okupacijom komad sirije bez ikakvih međunarodnih sankcija... ali, oni su izabrani narod pa mogu raditi što hoće...

Avatar viki_nuland
viki_nuland
16:11 01.04.2015.

Sto Palestinci rade u Siriji? Kako to da nisu u blagodati Izraela koji ih kao sto neki kulumnisti VL-a pisu (recimo jucer), uvodi u visoku tehnologiju i jako brine o njima.

Avatar cane.....matto
cane.....matto
21:38 01.04.2015.

,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije