Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavljeno suđenje

Šipušić: Mafalani ne govori istinu, a informacija mu je bila uopćena

\'23.10.2008., Zagreb, Hrvatska - Jaka ekplozija odjeknula je u Vlaskoj ulici ispred zgrade NCL grupe. u kojoj je smjestena redakcija tjednika Nacional. Bomba je eksplodirala ispod Pukaniceva Lexusa.
\'Dalibor Urukalović/PIXSELL
04.06.2011.
u 22:30

U nastavku suđenja Sretenu Jociću i drugima u Beogradu za ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića svjedočio je policajac

– Amira Mafalanija nisam doživljavao kao osobu koja bi bilo što mogla imati s tako ozbiljnim kaznenim djelom. O onome što mi je rekao nisam obavijestio nikoga jer je njegova informacija bila uopćena i nedostatna. Sve to nije mi davalo dovoljno materijala da tu informaciju tretiram kao operativnu informaciju koja bi se trebala dalje analizirati te po kojoj bi se trebalo dalje postupati – kazao je Nenad Šipušić, zagrebački policajac, koji je prošli tjedan videovezom iz velike sudnice zagrebačkog Županijskog suda svjedočio u nastavku suđenja Sretenu Jociću, Željku Milovanoviću i Milenku Kuzmanoviću.

Spomenutoj se trojici zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića u listopadu 2008. sudi na Specijalnom sudu u Beogradu.

Šipušić, koji je svojim svjedočenjem na zagrebačkom djelu suđenja u studenom 2010. izazvao konsternaciju, jer je posvjedočio kako mu je Mafalani prije ubojstva kazao da se "sprema nešto veliko, neko ubojstvo...", a on to nikome nije prijavio niti je po toj informaciji postupio, iskazivao je manje-više kao što je iskazivao i u Zagrebu. Kazao je tako da je nakon Pukanićeva ubojstva nazvao Mafalanija te ga pitao je li to taj događaj o kojem mu je govorio. Mafalani mu je, kazao je Šipušić, to zanijekao. Šipušić je, a nakon što mu je predočen Mafalanijev iskaz, u kojem je ovaj kazao da je kazao Šipušiću da je Robert Matanić organizator ubojstva, samo kratko kazao:

– To nije istina. Mafalani ne govori istinu, jer da je to bilo tako, sigurno bih reagirao.

Inače, nakon svjedočenja u Zagrebu protiv Šipušića je pokrenut disciplinski postupak, no, koliko je javnosti poznato, nakon te istrage on nije bio suspendiran.

Prije njega je svjedočio Zvonimir Zebec, bivši odvjetnik Roberta Matanića, koji je na većinu postavljenih pitanja o svojim razgovorima s Matanićem odgovarao da o tome ne može govoriti jer mu klijent za to nije dao dozvolu. Suđenje se nastavlja u listopadu, kada bi trebao svjedočiti Tihomir Kralj.

Komentara 3

Avatar broz
broz
09:01 05.06.2011.

Znaš ti dobro Šipušiću da bez obzira na \"jakost\"informacije da si ju trebao proslijediti nadređenom,pogotovo kada ti je dao kriminalac ovakvog kalibra,a ne \"šibicar\".Suspendiran je jedino mogao biti prije pokretanja disciplinskog postupka,a ne nakon njega.Poslije je jedino mogao biti proglašen krivim i kažnjen ili biti nevin.A ako bi ga kaznili,što s njegovim nadređenima?

Avatar tkozna
tkozna
09:50 05.06.2011.

Kvartovski policajac sastavi zapisnik kada se sumlja da netko krade kokoši ili bicikl. No ova policajčina dobije informaciju da bu nekakvog ubojstva i drži da nema potrebe to evidentirati. Ha, ako ga se nije suspedniralo ili kazneno gonilo, nadredjeni, ako je bolji od njega, morao ga je poslati na izvanredni liječnički pregled. Jer očito nesto smrdi a njemu čulo mirisa ne radi ili je svima blokirano!!!

NE
nekavisipedro
13:23 05.06.2011.

Na suđenju u Zagrebu je bila posve druga priča. Poznato je da mi Hrvati imamo pamćenje koje ne traje dulje od 5 minuta, ali ako je Mafalani lagao, zašto je sutkinja bila onako ljuta na policajca kad ga je pitala \"Zar vama ime Robert Matanić ništa nije značilo?\" itd. ... bilo je tu dosta zgodnih pitanja i još zgodnijih odgovora. Sada očito nekome paše da policajac laže na suđenju u Beogradu, i još da kaže da bi sigurno reagirao. U Zagrebu su se osnivala povjerenstva od Sabora do MUP-a radi tog propusta, a sad ništa. Nadam se da su u Srbiji u to doba čitali novine i da su informirani o policajčevom iskazu. I sad nek netko kaže da to nije zavjera? Ubojice i nalogodavci su na slobodi 100%, ali oni nisu bilo tko kao ovi kokošari u Remetincu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije