Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sinovi zastupnika HDZ-a iz N. Gradiške napali i gušili policajca

bilonjic
Foto: vl
1/2
15.02.2010.
u 20:12

Nakon što su se pokušali odvesti cestom, policija je krenula za njima i zaustavila ih. Dean je provocirao policajce koji su mu pregledavali dokumente, a na kraju je izašao iz auta i prišao im. Tada je naišao Deanov brat Igor Bilonjić i s leđa napao policajca. Srušio ga je na pod i glavu mu uronio u snijeg.

Divljanje po cesti brzim automobilom, napad na policajca i potezanje oružja obilježili su nedjeljnu noć u Novoj Gradiški, a u tom incidentu sudjelovala su i dvojica sinova HDZ-ova saborskog zastupnika Mate Bilonjića. Oko tri sata u noći dvadesetčetverogodišnji pripadnik HV-a Matija D. divljao je automobilom ispred novogradiškog kafića Best, a s njim je u vozilu bio i zastupnikov mlađi sin, dvadesetjednogodišnji Dean Bilonjić.

Prošli su pokraj policijske patrole pokraj koje su automobil okrenuli pod ručnom kočnicom, a policija je krenula za njima uključivši rotirajuće svjetlo. Matija D. zaustavio je vozilo i izašao, a Dean Bilonjić dobacivao je policajcima iz automobila. Potom je i on izašao i prišao policajcima, na što ga je jedan od njih gurnuo rekavši mu neka im ne smeta.

U tom trenutku naišao je stariji Deanov brat Igor Bilonjić koji je s leđa napao policajca i srušio ga na tlo te mu gurnuo glavu u snijeg. Drugi je policajac pozvao pojačanje te izvadio i repetirao pištolj zaprijetivši da će pucati ako ne puste njegova kolegu.

Dvojica Bilonjića privedena su u policijsku postaju, a Matiju D. privela je vojna policija koja je za njega nadležna."Dvadesetjednogodišnjak je vikao na policijskog službenika, a potom su ga sva trojica srušila na tlo i zadala mu više udaraca rukama po tijelu. Policajac je lakše ozlijeđen, kao i drugi policajac koji mu je pomogao.

Trojica mladića uhićena su i zadržana do otrežnjenja. Kod svakog od njih nađen je alkohol u krvi", piše u priopćenju PU brodsko-posavske. Sam saborski zastupnik Mato Bilonjić nije htio komentirati taj događaj tvrdeći da je riječ o nesretnom spletu okolnosti.

– Ne znam što se doista dogodilo. Neka institucije rade svoj posao, neka sud utvrdi što se doista zbilo i tko je kriv. Svatko treba odgovarati za svoje postupke – izjavio je Bilonjić. Protiv trojice napadača na policajce bit će podignuta optužnica zbog narušavanja javnog reda i mira te kaznena prijava zbog sprečavanja službene osobe u obavljanju dužnosti.

Komentara 74

OB
-obrisani-
22:55 15.02.2010.

mašala, jato crvenih vrana grakće o hapšenju i milicajcima!!

QW
qwas33333
08:07 16.02.2010.

Sve će to tata šerif da reši.

OB
-obrisani-
20:24 15.02.2010.

kakve veze ima stranka sa svime ovim-ovo je idiotizam i vandalizam pojedinca koji je za svaku osudu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije