Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ravnatelj hzzo-a

Siniša Varga demantira glasine: Nisam najavio ostavku

Siniša Varga
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
02.05.2014.
u 18:00

Ranije je i HZZO demantirao spekulacije prema kojima Varga prijeti ostavkom u sljedeća dva tjedna

Ravnatelj HZZO-a Siniša Varga demantirao je danas da je najavio odlazak s dužnosti.

– Nije istina da sam najavio ostavku. U tijeku su završni sastanci i, što se tiče Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, sve je spremno, još od 2010. godine – kazao je u HRT-ovoj emisiji Hrvatska uživo.

Prethodno je i HZZO demantirao spekulacije prema kojima Varga prijeti ostavkom u sljedeća dva tjedna, ako ministar zdravlja Rajko Ostojić ne započne s izmjenama paketa zakona kojima će omogućiti izdvajanje HZZO-a iz državne riznice.

>>HZZO štedi 15 mil. kn na najugroženijima. Evo što su nam sve ukinuli

Komentara 13

NE
neboiznadzagreba
18:43 02.05.2014.

Nismo ni sumnjali da si htio dati ostavku, nisi lud.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
19:13 02.05.2014.

Pitanje 5: Treba li se HZZO izdvojiti iz sustava državne riznice? Treba li takvu odluku donijeti prije detaljnog razmatranja problema i sagledavanja svih prednosti i nedostataka navedenog postupanja? Tko je donio takvu odluku i na osnovi čega? Jesmo li spremni za izlazak iz državne riznice? Treba li provesti javnu raspravu o izlasku iz državne riznice? Treba li HZZO postati osiguravatelji kao i svi ostali ili treba imati drukčiju ulogu? Ukoliko država propisuje način prikupljanja sredstava i visinu doprinosa treba li ona propisati i kontrolirati i način trošenja navedenih sredstava? Kakav je sustav nadzora i kontrole trošenja i usmjeravanja javnih sredstava? Što sada imamo i što ćemo imati 2030. godine?

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
19:18 02.05.2014.

...prvo paket mjera za sustav nadzora i kontrole trošenja javnih sredstava...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije