Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj jadrankamen

Sindikati zbog incidenta na Braču pozvali Ostojića na GSV

sindikati (1)
Patrik Macek/Pixsell
03.05.2012.
u 16:50

Provedena (re)akcija represivnoga državnog aparata prema radnicima dok su nadležne državne institucije, bez ikakve reakcije, svih ovih godina promatrale pljačku i prijevaru tih istih radnika posve nam je neprihvatljiva, poručuju sindikati.

Predsjednici četiriju sindikalnih središnjica (SSSH, NJS, URSH i Matice) pozivaju ministra unutarnjih poslova Ranka Ostojića da zbog današnje policijske "asistencije", odnosno primjene sile i lišavanja slobode sindikalista Jadrankamena, ali i drugih građana Pučišća na Braču, dođe na početak sutrašnje sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća.

>>Radnici: Nismo krivi, branili smo svoj dom, svoja radna mjesta

– Provedena (re)akcija represivnoga državnog aparata prema radnicima i njihovim sindikalnim predstavnicima, dok su nadležne državne institucije, bez ikakve reakcije, svih ovih godina promatrale pljačku i prijevaru tih istih radnika posve nam je neprihvatljiva. Stoga očekujemo da se odazovete pozivu i na GSV-u objasnite razloge poduzimanja ove akcije te date odgovore na pitanja koja članovi ovoga tripartitnoga nacionalnog tijela zasigurno zaslužuju – piše u pozivu koji potpisuju Mladen Novosel, Krešimir Sever, Vilim Ribić i Damir Jakuš.

Ozren Matijašević prethodno je pak najavio da zbog policijske akcije neće nazočiti sjednici GSV-a i pozvao ostale da učine isto.

– Sudske odluke moraju se poštivati i stečajnom upravitelju mora se omogućiti izvršavanje njegovih zakonom utvrđenih prava i obveza, no način na koji se to čini danas na Braču, primjenom sile nad radnicima i uhićenjem članova sindikata, potpuno je neprihvatljiv i za svaku je osudu – kaže se između ostalog u priopćenju URSH-a.

Komentara 6

BS
bstrabi2
17:55 03.05.2012.

Sindikat.Sad je vrjeme da počmete radit.Znate zašto na prvomajskom prosvjedu.Bilo tako malo ljudi.Zato jer su radnici nataj dan morali radit,a penzioneri su išli se tuč za grah.Pokrenite narod.Dali ste im žuti karton,a oni vam odma vračaju mlačenjem radnika....

JA
james49
18:13 03.05.2012.

bstrabi2 . Lupaš gluposti

BS
bstrabi2
18:32 03.05.2012.

james.Kažeš gluposti?Pa zar nisu radnici radili?Kolko ima trgovački centara i svi su radili.Kolko ima bolnica i svi nsu radili i još puno tiga.Ako ja pišem gluposti.Znači da ti odobravaš da se radnici tuku?Ondati je Čačić tata....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije