Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti

Sindikati u zdravstvu prihvatili i parafirali 7-postotno povećanje plaća

Iz Ministarstva zdravstva na Ksaveru otišli su u Vladu na dodatne razgovore s premijerom o koeficijentima, osnovici i granskom kolektivnom ugovoru u dijelu koji govori o prekovremenom radu
13. rujna 2019. u 12:35 7 komentara 6031 prikaza
Anica Prašnjak
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Sindikati u zdravstvu prihvatili su i parafirali danas 7-postotno povećanje plaća u dodacima na uvjete rada i odgovornost od 1. rujna, kako im je to ponudila Vlada. To su već parafirali s ministrom Kujundžićem.

Zagreb: Zdravstveni sindikati na Rebru organizirali prosvjednu akciju 'Pet do 12' ORGANIZACIJA JE NAJVEĆA RANA Liječnika svake godine sve više, Hrvata sve manje, a bolnica previše

Iz Ministarstva zdravstva na Ksaveru otišli su u Vladu na dodatne razgovore s premijerom o koeficijentima, osnovici i granskom kolektivnom ugovoru u dijelu koji govori o prekovremenom radu.

Anica Prašnjak iz Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara odgovorila je na pitanje o tome što će još reći premijeru:

– Tri su najvažnije stvari: koeficijenti, osnovica i doraditi kolektivni ugovor s člankom 49 da se uredi tako da se u prekovremenu satnicu ubrajaju i uvjeti rada i odgovornost – rekla je Prašnjak.

Dubrovnik: Mirni prosvjed djelatnika u zdravstvu "5 do 12" ispred Opće bolnice PREGOVORI U ZDRAVSTVU Država bi da liječnici i medicinske sestre rade prekovremeno, a da im se taj rad ne plati pošteno

U Vladi je potpisan kolektivni ugovor, a predstavnici sindikata zahvalili su premijeru i ministru zdravstva na potpisivanju.

– Nisu svi naši radnici ovim zadovoljni, ali u ovim okolnostima nismo mogli izboriti više – kazao je Stjepan Topolnjak ispred sindikata.

– Vlada i premijer pokazali su razumijevanje, u ovom trenutku nismo mogli više – rekao je ministar zdravstva Milan Kujundžić.

– Ovo je Vlada koja je razuman i dobar gospodar sredstava hrvatskih građana, a to je da trošimo onoliko koliko zarađujemo, a ako je moguće da nešto od sredstava i ostane – rekao je premijer Andrej Plenković.

Stem industrija
RUŠIMO MITOVE
STEM industrija: Oni zarađuju više od prosjeka, sve više žena se etablira u tom sektoru i utječu na rast gospodarstva
 • Avatar Niškorist
  Niškorist:

  Pregovarači su zaje . svoje članove ?

 • ObrenM:

  Ovi razumiju samo govor ulice.

 • Avatar krile11
  krile11:

  Na kraju balade će biti da to nije 7% porasta plaće , nego je to 7% porasta dodataka . Što to znači ? Ako je npr plaća bila 5000 kn , dodatak na odgovornost 15 % , to je 750 ... prikaži još! kn + , nije više 15 nego je 19 % toje 950 kn , znači plus 200 kn . i Ista je stvar sa uvjetima rada nije 10 % nego je 13% što je plus od 150 kn . Dakle govorimo o porastu ukupne plaće neto od oko 500 - 700 kn. Kolika predstava i sindikata i Vlade oko cca jednih sportskih patika . Toliko smo jaki .