Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema nastave

Sindikati objavili koje županije štrajkaju u utorak. Zaprijetili i novim prosvjedom

Štrajk u osnovnim školama u Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/7
08.11.2019.
u 12:20

Ovaj prosvjed nije im puno značio. Možda će im značiti kada bude kongres EPP-a, kazala je Šprem

Danas nema nastave u Vukovarsko-srijemskoj i Karlovačkoj županiji. U ponedjeljak neće biti nastave u Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji. U utorak štrajkaju Krapinsko- zagorska, Međimurska i Varaždinska županija.

"Danas je 21. dan štrajka. Rezultati su sustavno iznad 90 posto, pa tako i danas. Nitko ne može kriviti učitelje što reforma nije uspjela. Vlada će snositi odgovornost", kazala je Sanja Šprem. "Vlada sustavno demotivira učitelje koji su nositelji ove reforme", dodala je. Napomenula je da sindikati nisu ucjenjivali Vladu. 

"Mi smo svoje zahtjeve već komunicirali u ožujku ove godine i nema dobre volje da se osiguraju sredstva za zaposlenike u sustavu obrazovanja. Ne da država nema novca, nego ne želi dati. Obrazovanje je zadnja rupa na svirali. Ne očekujemo ništa od sastanka u ponedjeljak. Još danas nas drži euforija. Ovaj prosvjed im nije mnogo značio. Možda će im značiti kada počne predsjedanje Vijećem Europske unije i održi se kongres EPP-a. Možda se Vlada razbudi kad se za prosvjede pročuje u Europi", kazala je Šprem.

"Novi prosvjed organizirat ćemo upravo u tom terminu. Nećemo odustati", kazala je. U utorak štrajkaju Krapinsko-zagorska, Međimurska i Varaždinska županija, rekao je Branimir Mihalinec.

Video: Sindikati pjevaju bećarce premijeru

Ključne riječi

Komentara 7

SU
suzana63
12:48 08.11.2019.

Ajde odj..... više! Kakvu kvalitetu dajete djeci previše ste i plačeni. Danas djeca bez inatrukcija gotovo da i ne idu u školu, a u najmanju ruku se sa njima treba doma nakon škole raditi 3-4 sata. Na kraju ispada da djeca uz knjigu provode više vremena nego odrasli na poslu. Pa gdje toga ima? Koliko je to produktivno??? Pogledajte Švicarsku...roditelji ni ne znaju da djeca idu u školu, vrijeme provedeno u školu je dovoljno za učenje, a ne da jo isto toliko vremena provode za knjigom kod kuće.provode kod kuce za knjigom. Radite bauk iz svega... ko i popovi iz Crkve... umjeato da djecu privlačite u škole samo ih tjerate od sebe.

MA
maximinimax
12:36 08.11.2019.

Sad bi se već trebali uozbiljiti, izgubili su i to malo dostjanstva koje su imali i za koje se kao bore. Ne ide to na silu. Nemaju podršku kod običnih ljudi iz realnog sektora, izmanipulirani su nekim namještanim anketama.

DU
Deleted user
12:52 08.11.2019.

Uhljebi još nisam čuo da je neki učitelj ,profesor otišao u Irsku ili Njemačku jer znaju da su preplaćeni

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije