Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traže veće plaće

Sutra se štrajka samo u Zagrebu, nadoknada nastave bit će subotom?

Branimir Mihalinec
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/4
15.10.2019.
u 12:00

Danas se štrajka u tri županije, Osječko-baranjskoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj

Školski sindikati objavili su da će se sutra štrajkati samo u gradu Zagrebu.

Danas se, naime, štrajka u tri županije, Osječko-baranjskoj, Istarskoj i Šibensko-kninskoj.

– Današnji rezultati su zasad su privremeni jer je i popodne nastava, ali dosad je 87,3 posto članova u štrajku. Informacije s terena kažu da se baš nigdje ne održava nastava – kazao je predsjednik Nezavisnih sindikata zaposlenih u srednjih školama Hrvatske Branimir Mihalinec.

– Tek po završetku štrajka znat će se hoće li ti dani biti plaćeni ili neće. Odrađivanje, tj. nadoknada nastave past će na leđa svakom ravnatelju. Obje su opcije otvorene - i nadoknada subotama i smanjenje praznika. No još čekamo da vidimo do kada će štrajk uopće trajati – kazala je ravnateljica OŠ “Augusta Cesarca” u Krapini Matilda Juričev Žigman za 24 sata.

Sindikati, podsjetimo, traže povećanje koeficijenta složenosti poslova za 6,11 posto za sve djelatnike koji su zaposleni u osnovnim i srednjim školama.

Komentara 94

Avatar Pepica.Pušić
Pepica.Pušić
12:27 15.10.2019.

Moja će djeca štrajkat subotom!

PR
prajdali100
12:18 15.10.2019.

Gospodine Mihalinec ! Svaki dan koji ne radite, svaki dan, vam ne bi trebao biti plaćen. Nema rada, nema plaće.Sad si našao štrajkati !!!! Poslije 3 mjeseca plandovanja ! Milanović te nije htio ni pogledati, bio si manji od makova zrna.

DJ
DjD
13:04 15.10.2019.

Subota? Ne može, vjera mi ne dopušta, djeci također. Može li nedjelja?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije