Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Sindikati: Ne sad, recesija će!

10.11.2008.
u 19:38

Prijedlog zdravstvene reforme treba shvatiti kao radni materijal o kojemu socijalni partneri trebaju detaljno raspravljati u okolnostima kada 60 posto radnika prima prosječnu plaću, oko 5200 kuna, ili plaću nižu od prosječne, a mirovine ne pokrivaju osnovne životne troškove, ocijenili su predstavnici sindikata nakon što im je ministar zdravstva Darko Milinović predstavio prijedlog reforme.

Zdravstvena reforma nije pitanje za jedan dan ni pitanje političkih poruka i dobivanja političkih bodova u javnosti. Predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever upozorio je da Hrvatska neminovno ulazi, poput ostatka svijeta, u razdoblje recesije te da u tim uvjetima nije lako govoriti o dodatnom izdvajanju umirovljenika i zaposlenih.

Ministar Milinović ponovio je da reforma zdravstva za većinu građana neće značiti povećanje bilo kakvih izdvajanja za zdravstvo te da je namjera što više građana obuhvatiti dopunskim zdravstvenim osiguranjem koje trenutačno u Hrvatskoj uplaćuje četrnaest posto osiguranika.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije