Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povećanje osnovice za plaće
Povratak na članak

Sindikati javnih službi odbacili ponudu Vlade, dali 'zeleno svjetlo' za štrajk

Ističu kako im je također potpuno neprihvatljiv prijedlog Vlade oko naknade troškova prijevoza jer bi ti troškovi u neshvatljivoj mjeri padali na teret samih zaposlenika.

Komentari 32

RA
radekbrod
14:36 03.04.2022.

nema empatiju prema dotičnima , prvo riješite cca 60% viška zaposlenih u razno raznim službama , onda može povećanje od 20%

VL
KA
kažemja
14:46 03.04.2022.

Umjesto da se smanji broj zaposlenih u javnoj upravi oni imaju lica tražiti povećanje plaća ?? Tko će to financirati ?Ono malo realnog sektora što još koliko toliko radi ? Što je sa ukidanjem županija,broja gradova i općina? Zar namm treba 20 županija i 550 gradova i općina ?? Zar nam treba 151 zastupnik u Saboru?? Naravno da ne trebamo.Jedna Njemačka koja ima 80 milijuna stanovnika ima oko 600 zastupnika u Bundestagu a ima ih 25 puta više od nas .

VL
Avatar Zavratnica
Zavratnica
15:05 03.04.2022.

HDZ više voli financirati razne LGBIROST udruge, SDSSove manjinske prijedloge, žetone ala Hrebk nego hrvatske učitelje i liječnike.

VL
ST
stefj
14:17 03.04.2022.

Danas su sindikati najveće štetočine, veći od politike. Ne samo kod nas, već na EU nivou... Samo traže veće plaće i nova prava, bez ikakve garancije ili naznake da će se nešto promijeniti. Prijedlozi ima se svode na uvođenje novih poreza, da bi oni imali više. Zadnji prijedlog Ribiča na pregovorima je uvođenje poreza na nekretnine i na bogate da bi se udovoljilo zahtjevima za povećanje... U svemu tome potpuno se izgubio smisao javnih struktura, već su one postale svrha same sebi i građani služe njima umjesto obrnuto. A još k tome smo radi njih na samom dnu EU-a, bez ikakve šanse da se s tog dna maknemo... Što radi Ribič kada leti poslovnom klasom? Koji porez još uvesti. Jedna od popularnih ideja u zadnje vrijeme je uvođenje poreza na robote. A roboti su zadnje što EU gospodarstvo čine bar donekle konkurentnim. Nije bez veze što EU zaostaje sve više za Amerikom i Azijom, nije bez veze što je EU danas u ovakvoj bezizlaznoj situaciji. Sindikati igraju jednu od ključnih uloga u tome... Korijen tog problema je u enormnom rastu birokracije, samim time i pripadajućih sindikata, gdje su se onda sindikati sveli na borce za uhljebe, za jačanje uhljebničkih prava i povećanje uhljebničkih primanja... Uopće ne čudi situaciju u koju smo došli i crna budućnost. Osima ako se ne uhljebite, naravno...

VL
JC
Jedan Crni
14:48 03.04.2022.

Gospodo iz javnih službi, koliko vam je trenutna najniža neto plača? Vjerujem da nije ispod 5000 kuna, što je zaista malo, ali dođite pogledati kolike su plače radnika sa istom stručnom spremom i daleko više rada. Žalosno, ali ni približno toliko velike kao vaše. Zato šutite i pokrijte se po ušima.

VL
ST
stefj
16:08 03.04.2022.

A, jeste li vidjeli kako sindikalni aktivisti guraju liječnike i sestre u prvi plan? A u svim ovim pregovorima, najmanje se radi o njima, već se radi o čistoj birokraciji... To je ta sindikalna borba koja nas čvrsto drži na dnu EU-a, koja tjera sposobne i stručne van Hrvatske... Da bi takvi mogli opstati i kolo voditi, oni koji znaju moraju nestati...

VL
PH
Petarstijena-HR
14:23 03.04.2022.

Sindikalisti masa plaća vam je poznata koja se izdvaja u zdravstvu,školstvu itd. Vaš je problem unutarnje preraspodjele ,organizacije,koeficijenata sustava nagrađivanja...Sve službe vam imaju višak radnika 50% ,ok želite rast plaća 50 %,ok nema problema otpustite višak od 50% koji imate,preuzmite poslove,povećajte učinkovitost rada i imate plaće 50% veće. Svi vuci siti,sve ovce na broju.

VL
Avatar NasaPosla
NasaPosla
16:17 03.04.2022.

Kod prvih naznaka da će gospodarstvo nekako krenuti,ukaže se on i tako svaki put.

VL
ST
stefj
14:26 03.04.2022.

Idu u štrajk? Sada će se vidjeti što znači kada nevjerojatna gomila ljudi ne radi ništa, za razliku od ništa koje su radili do sada... Učitelja više nego ikada, a pogledajte škole, liječnika i sestara više nego ikad, pogledajte zdravstveni sustav, privatno zdravstvo cvjeta jer u državnom ne možeš dobiti uslugu koju skupo plaćamo svi... U bilo kojem poslu, najveća je strava kada se dotakneš državnih ili nekih drugih javnih struktura. Uključujući paradržavne. Cijeli sustav usredotočen je na ubiranje novaca i prisilnu naplatu, usluge koje bi trebali obavljati potpuno su zanemarene... Uglavnom, nema nam spasa...

VL
KO
Komedijaš
05:14 04.04.2022.

Kod mene, u nekad državnoj, no i dalje velikoj firmi, to su gazde jednostavno riješile. Na zahtjev za povećanjem plaće, s upozorenjem na štrajk, poslodavac se složio s povećanjem plaće, no uz otkaze viška .... I bio je mir, tišina, hlađenje samo takvo.

VL
DA
Danijel
19:54 03.04.2022.

Već su im dizane plaće i nikakvo novo podizanje ne trebaju.

VL
Avatar raco
raco
11:19 04.04.2022.

plaćeni prijevoz je relikt prošlosti, kao i topli obrok, nemaju ga ni bogatije zemlje od nas. Uostalom, neka mi netko objasni zašto bi poslodavac plaćao trošak prijevoza?? Imaš plaću i izvoli doći do posla kako god želiš.

VL
LO
luka_os
18:39 03.04.2022.

Sramota od vlade. Zena trosi dio place ne bi li pokrila gorivo do posla. Kupuje sama opremu za rad. A oni se razbacuju milijunima

VL
HU
Hubrvi
15:02 03.04.2022.

Kaj se tice cinovnika rjesenje je jednostavno. Ako traze povecanje place za 5%, onda im treba ponuditi 5% manju placu. I o tome nesmiju onda odlucivati sindikalne vodje, nego svaki clan pojedinacno. Ako to ne prihvate, mogu sami dati otkaze ili ih poslodavac treba najuriti. Pa nek onda idu u privatni sektor, ako imaju sposobnosti ili u Njemacku ili Irsku raditi kao cistaci.

VL
PH
Petarstijena-HR
14:34 03.04.2022.

Idite Plenky pred stan pa štrajkujte,on vas je uveo u rat,i izrežira rast troškova života 50%.Kriv je Plenky,od njega tražite,a ne od siromašnih građana..

VL
PH
Petarstijena-HR
14:37 03.04.2022.

Rušite državu i pljačkate vlastite susjede,prijatelje,rodbinu ,kumove...ne može ići sve vama,treba i drugi narod živjeti..Svi ste preko HDZ veza zaposleni...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.