Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
socijalni dijalog

Sindikati: Idemo u štrajk 5. lipnja; Mrsić: Neće biti blokade sustava

prosvjed,sindikati (1)
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/7
28.05.2013.
u 12:11

Nisu svi u Vladi nerazumni, Bauk ima razuma, a čak ni Linić nije odbio naš zahtjev koji mu se ne čini nerealnim, rekao je Ribić.

Sindikati državnih i javnih službi najavili su da 5. lipnja kreću u koordinirani štrajk, ne preciziravši hoće li to biti postupno ili svi odjednom. Ministar Mirando Mrsić na tu je najavu poručio da blokade sustava neće biti jer se zna koji se poslovi moraju odvijati. Vlada neće pristati na sindikalne zahtjeve jer bi za njih, tvrdi, trebalo 1,6 milijardi kuna, odnosno otpuštanje 17 tisuća ljudi.

Sindikati (njih 11) poslali su Vladi zahtjev za početak postupka mirenja, koji treba provesti u pet dana, i ovisno o rezultatima mirenja znat će se konačno hoće li štrajka biti.

Vilim Ribić kaže da sindikati nisu sretni što će građani biti kolateralne žrtve, radije bi dogovor, ali dostojanstven, a ne podanički. Roditelji bi, kaže, trebali biti uz njih jer djeca dolaze u devastirani sustav u kojem ih dočekuju frustrirani radnici.

– Nisu svi u Vladi nerazumni, Bauk ima razuma, a čak ni Linić nije odbio naš zahtjev koji mu se ne čini nerealnim – ustvrdio je Ribić.

Komentirajući situaciju, šef oporbe Tomislav Karamarko navodi da nas je Vlada “tvrdoglavošću koju ima prema svim partnerima u društvu dovela u poziciju od koje svi možemo imati štete”.

>>Članovi sindikata javnih službi podržali štrajk i blokadu sustava

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije