Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pisali milanoviću

Sindikati HŽ-a Milanoviću: Kriteriji za otpuštanje moraju biti jasni

zoran milanovic (1)
Patrik Macek/Pixsell
12.06.2012.
u 15:25

Nećaci, podobni i sposobni, zemljaci i stranački poslušnici zapošljavani su bez ikakvih kriterija. I sadašnja politika nastavlja istim stopama, naglašavaju u sindikatu

Sindikati Hrvatskih željeznica i sestrinskih poduzeća obratili su se pismom premijeru Zoranu Milanoviću vezano za najave o otpuštanjima u javnim poduzećima.

Napominju da bi prvo što bi trebalo izraditi u HŽ-u prije početka otpuštanja bila baza podataka.

– Ona bi "izbacila" poslovanje HŽ-a kao na dlanu, stanje samog sustava i poslovnih procesa sa svim parametrima efikasnosti. Dobili bi početno stanje sustava i inventuru problema koje treba rješavati. Gospodine premijeru, ovisno o stručnim kapacitetima i postojećim podacima o poslovanju sustava ovaj posao moguće je napravitì u rasponu od šest mjeseci do godine dana. Tek tada slijedi rješavanje problema uključujući i definiranje djelatnika koji se ne uklapaju u poslovne procese. Sljedeće što treba napraviti je involvirati u sustav kriterije pri čemu posebno naglašavamo parametre efikasnosti i ekonomske kriterije poslovanja, predlažu sindikati u dopisu.

Osvrnuli su se i na, kako su naveli, dosadašnje kriterije i "negativnu selekciju kadrova" koja je iznjedrila sadašnje kadrovsko stanje u HŽ-u, nestručnost rukovodećeg kadra i višak djelatnika.

– Nećaci, podobni i sposobni, zemljaci i stranački poslušnici zapošljavani su bez ikakvih kriterija, a pismo barba Luki Iijep je primjer toga. I sadašnja politika nastavlja istim stopama o čemu zorno govori primjer ministrice Mirele Holy i njezine reakcije na učinjeno. No, više nas zabrinjava minister Hajdaš Dončić koji bez ikakvih kriterija zahtjeva otpuštanje većeg broja djelatnika. Upozoravali smo u više navrata da želimo jasne kriterije otpuštanja te da sustav ne dozvoljava paušalne zahvate. Bez kriterija se zapošljavalo, a sada se po istim kriterijima želi otpuštati, naglašavaju sindikati.

Na kraju pisma sindikati pitaju premijer Milanovića hoće li država kao poslodavac postaviti jasne kriterije poslovanja cijelom javnom sektoru, a što uključuje i kriterije otpuštanja.

Komentara 35

GO
google385
15:41 12.06.2012.

kao prvo iz vlade treba izbaciti cacica jer se ponasa kao diktator a to hrvatski narod nevoli i to je velika opasnost za hrvatsku ako se u svjetu podignu i hrvatsku proglase zemlju diktature

TR
trofaznijudeomasonskikomunjara
15:45 12.06.2012.

Kriteriji su jasni. Svi bez zaleđa (partijskog, rodijačkog ili kumskog) su na listi za odstrel.

GO
google385
15:38 12.06.2012.

uh tesko tesko i sve teze za hrvatski narod jer je kriza sve veca i veca a i nezaposlenost a u vladi dosta nesposobnih ljudi bez iskustva a dosta i folera a ima i bahati a i lijeni.izgleda da ce hrvatska jos da potone

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije