Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krešimir Sever:

'Sindikati će u studenom prikupljati potpise za referendum'

prosvjed protiv mirovinske reforme
Foto: Danijel Lijović
1/7
23.10.2018.
u 23:45

Vjerojatna su dva pitanja protiv mirovinske reforme, a jedno je da se dobna granica za odlazak u starosnu mirovinu vrati na 65 godina

Nakon subotnjeg prosvjeda protiv mirovinske reforme pod motom “Doživi mirovinu!” i u organizaciji Nezavisnih hrvatskih sindikta (NHS), Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) i Matice hrvatskih sindikata – jasno je da će idući mjesec obilježiti prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv mirovinske reforme.

– Studeni će biti mjesec prikupljanja potpisa. Ljudi su nas na to i obvezali jer je na prosvjedu najsnažnija reakcija bila kada smo najavili akciju prikupljanja potpisa. Mnogi nam govore: “Nemojte stati, idite sad do kraja” – kazao nam je jučer čelnik NHS-a Krešimir Sever dajući do znanja da se s pripremama već daleko odmaknulo.

Pogledajte video prosvjeda protiv mirovinske reforme:

– Kako je opsežan sadržaj kojim smo u ovoj mirovinskoj reformi nezadovoljni i koji je za građane neprihvatljiv, a opet smo i svjesni koliko je komplicirano tražiti potporu za više pitanja koja moraju biti odvojena, trenutačno smo pri tome da budu postavljena dva pitanja. Kako će ona točno glasiti, za sada još ne možemo reći jer na pitanjima još uvijek radimo. Sadržaj tih pitanja testiramo sa stručnjacima iz tog područja da se ne dogodi da nam Ustavni sud ili netko drugi pitanja na kraju poništi. No, vjerojatno će jedno pitanje biti o tome da se dobna granica za odlazak u starosnu mirovinu vrati na 65 godina, dok je za ono drugo cijeli niz kandidiranih pitanja i moramo vidjeti što je od toga ono što ljude najviše “žulja”. Namjera nam je da se s prikupljanjem potpisa završi najkasnije do kraja studenog kako ne bismo ušli u advent. Jer, što prije krenemo s prikupljanjem potpisa to s većom izvjesnošću možemo reći da ćemo izbjeći veće hladnoće, što je bitno za ljude koji će na našim štandovima stajati i prikupljati potpise – pojasnio je Sever.

Pogledajte i video o 7 stvari koje trebate znati o mirovinskoj reformi:

Komentara 2

Avatar HKNKRZ
HKNKRZ
01:14 24.10.2018.

Ako komunističkoj partiji nije u interesu referendum onda ga i neće biti.

RA
raga
07:38 24.10.2018.

dobro jutro sindikati.No bolje išta nego ništa.Moju potporu imate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije